Conferència “Comencem l’escola. Què és l’adaptació?” a càrrec de Meritxell Almirall

Dijous, 31 de maig de 2018 a les 18.00 h

A càrrec de Meritxell Almirall, psicòloga, diplomada en gestió de persones (EADA) i especialitzada en atenció precoç (ACAP).

Xarxa 0-6 de Caldes de Montbui
La proposta de crear la Xarxa Municipal d'Educació Infantil a Caldes va sorgir a raó de l'existència de la Xarxa Territorial d'Educació Infantil de Catalunya i de la Xarxa Vallès Oriental, així com del treball pedagògic i de reflexió que s'hi feia en ambdues trobades.

El 18 de desembre de 2006 es dóna a conèixer en la convocatòria del Consell Escolar Municipal la Xarxa 0-6, proposant que seria interessant iniciar un treball de Cicle Infantil, entre les escoles bressol i escoles d'Infantil i Primària del nostre municipi.

La seva creació va ser promoguda en detectar que no existia una relació entre les escoles bressol i les escoles d'Infantil i Primària que permetés la coordinació d'aquestes dues etapes educatives, la de 0 a 3 anys i la de 3 a 6 anys. Per això, els principals objectius de la Xarxa 0-6 van ser crear un espai de treball amb tots els sectors implicats en l'educació dels infants en aquestes edats. A les trobades que es fan a la vila assisteixen mestres i educadors/es d'educació infantil, pares i mares, la regidora d'Educació, com la tècnica d'Educació i la psicòloga.

La Xarxa 0-6, organitza 3 sessions de treball durant el curs escolar per treballar temes que són interessants per tots els centres escolars de Caldes: La Documentació, l'Adaptació, el Dol en els infants, La pobresa Infantil. S'organitzen conferències per donar a conèixer a tota la comunitat educativa el tema treballat.

Entre les accions destacades d'aquesta Xarxa, cal fer menció de les visites que s'organitzen per permetre als infants que finalitzen l'escola bressol conèixer els seus futurs centres d'educació infantil i primària.

En paral•lel, els participants arriben a acords sobre com organitzar els processos d'adaptació i acolliment als nous centres i sobre com fer del pas d'una etapa a l'altra una continuació educativa, sense que l'infant i la seva família percebin un trencament.

La Xarxa 0-6 forma part del Consell Escolar Municipal, com un grup de treball per millorar i donar a conèixer l'Educació Infantil de primer cicle (0-3 anys) i segon cicle (3-6 anys).

Organitza:

La Xarxa 0-6 del Consell Escolar Municipal de Caldes de Montbui.

Lloc:

Sala Noble de Can Rius

Espai Can Rius

Carrer del Pont, 3 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 865 41 40
Correu electrònic: thermalia@caldesdemontbui.cat
Lloc web: www.visiteucaldes.cat/
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 18.05.2018 | 12:48