“Mòbils i seguretat”, conferencia a càrrec d’un agent dels Mossos d’Esquadra.

Dimecres, 7 de març de 2018 a les 20.00 h

Xarxa 0-6 de Caldes de Montbui

La proposta de crear la Xarxa Municipal d'Educació Infantil a Caldes va sorgir a raó de l'existència de la Xarxa Territorial d'Educació Infantil de Catalunya i de la Xarxa Vallès Oriental, així com del treball pedagògic i de reflexió que s'hi feia en ambdues trobades.

El 18 de desembre de 2006 es dóna a conèixer en la convocatòria del Consell Escolar Municipal la Xarxa 0-6, proposant que seria interessant iniciar un treball de Cicle Infantil, entre les escoles bressol i escoles d'Infantil i Primària del nostre municipi.

La seva creació va ser promoguda en detectar que no existia una relació entre les escoles bressol i les escoles d'Infantil i Primària que permetés la coordinació d'aquestes dues etapes educatives, la de 0 a 3 anys i la de 3 a 6 anys. Per això, els principals objectius de la Xarxa 0-6 van ser crear un espai de treball amb tots els sectors implicats en l'educació dels infants en aquestes edats. A les trobades que es fan a la vila assisteixen mestres i educadors/es d'educació infantil, pares i mares, la regidora d'Educació, com la tècnica d'Educació i la psicòloga.

La Xarxa 0-6, organitza 3 sessions de treball durant el curs escolar per treballar temes que són interessants per tots els centres escolars de Caldes: La Documentació, l'Adaptació, el Dol en els infants, La pobresa Infantil. S'organitzen conferències per donar a conèixer a tota la comunitat educativa el tema treballat.

Entre les accions destacades d'aquesta Xarxa, cal fer menció de les visites que s'organitzen per permetre als infants que finalitzen l'escola bressol conèixer els seus futurs centres d'educació infantil i primària.

En paral•lel, els participants arriben a acords sobre com organitzar els processos d'adaptació i acolliment als nous centres i sobre com fer del pas d'una etapa a l'altra una continuació educativa, sense que l'infant i la seva família percebin un trencament.

La Xarxa 0-6 forma part del Consell Escolar Municipal, com un grup de treball per millorar i donar a conèixer l'Educació Infantil de primer cicle (0-3 anys) i segon cicle (3-6 anys).

Organitza:

Xarxa 0-6 de Caldes de Montbui

Lloc:

Les Cases dels Mestres

Les Cases dels Mestres

C. Mestre Gregori Montserrat, 4 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 115 09 47
Correu electrònic: casesdelsmestres@caldesdemontbui.cat
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 23.02.2018 | 13:47