10 anys de Pla de Barris, la transformació d’un poble

Dimecres, 28 de novembre de 2018 a les 00:00

El proper dilluns 3 de desembre s’inaugurarà l’exposició “Pla de Barris 2008-2018”, un repàs de les actuacions dutes a terme en aquests darrers 10 anys emmarcades en la Llei de Barris

El proper dilluns 3 de desembre, a les 16 h, a la Biblioteca de Caldes, l’alcalde, Jordi Solé, i els regidors i regidores de l’Ajuntament de Caldes de Montbui inauguraran l’exposició «Pla de Barris 2008-2018», un recull de les actuacions emmarcades en la Llei de Barris dutes a terme els últims 10 anys a la vila.

Des de l’any 2008 Caldes de Montbui ha anat desenvolupant el Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric de Caldes per la millora de barris i àrees urbanes, una transformació de la vila que ha estat possible gràcies a la Llei de Barris aprovada per la Generalitat de Catalunya l’any 2004. El projecte, sorgit d’un procés de participació ciutadana, partia de la diagnosi que el centre històric de la vila ha patit una regressió en les últimes dècades i en proposava la regeneració urbana, la millora de la qualitat de vida dels seus habitants, garantir la cohesió i la dinamització social del barri i retornar la centralitat al centre històric. La proposta, amb un pressupost de 8.760.279,27 €, va obtenir un ajut de 4.380.139,64 € i ha permès subvencionar el 50 % de tots els projectes tirats endavant en el marc de la Llei de Barris, entre els anys 2008 i 2018.

El conjunt de les accions dutes a terme han fet de Caldes un poble més accessible i més obert a l’entorn, afavorint la mobilitat sostenible, la reconciliació entre espais urbans i la recuperació dels espais històrics més emblemàtics de la vila. Algunes de les actuacions més importants han estat: la remodelació de la plaça de la Font del Lleó, la restauració del pont Romànic, la muralla i la recuperació del passeig de la Riera, la rehabilitació dels banys termals El Safareig, la reurbanització de la plaça de l’Església, la plaça de l’U d’Octubre i l’aparcament soterrat de Raval Canyelles entre altres.

L’exposició sobre les accions que s’han dut a terme al llarg d’aquests 10 anys de Pla de Barris serà itinerant i tindrà el següent calendari: del 3 al 15 de desembre se situarà a la Biblioteca de Caldes, del 17 al 30 de desembre al Centre Cívic i Cultural i del 31 de desembre al 6 de gener a la Sala Delger.

 

Darrera actualització: 14.12.2018 | 09:41