19 i 20 de maig, Festival de Titelles Romà Martí 2018

Dijous, 10 de maig de 2018 a les 15:25

El tercer cap de setmana de maig, Caldes de Montbui convida a petits i grans a una nova edició del Festival de Titelles de la vila, amb espectacles al carrer i gratuïts

Cada tercer diumenge de maig, Caldes de Montbui es converteix en un espai d’acollida d’espectacles de titelles per a tota la família.

La plaça de l’11 de Setembre és l’escenari principal dels espectacles que es duran a terme durant les dues jornades del festival, entre d’altres localitzacions emblemàtiques del poble.

Aquesta nova edició comptarà amb 11 companyies catalanes i una alacantina que amb els seu estil propi i original faran les delícies de tothom transportant-nos al món de la fantasia per un cap de setmana. El viatge començarà el matí de dissabte 19 de maig i acabarà diumenge 20 de maig al vespre.

Durant dos dies ens veurem immersos en històries fantàstiques i musicals: el Nil i la seva casa de xocolata (LA PANTOMIMA), la sireneta Ona amb la veu més meravellosa de tot l’oceà (FESTUC TEATRE), en Matito i les seves aventures quan intenta no fer res (CIA MATITO), les marionetes que representen els seus números somiats (PÀMPOL TEATRE), les aventures de tres figures de la mitologia catalana (CIA EUDALD FERRÉ), una república de contes acolorida de personatges (JORDI FONT), la història d’una petita lletera a ritme de blues (CIA RETOX), l’amisat entre una nena i un núvol (CIA ORTIGA), els valors de l’amistat amb el gat Adrià i els seus amics (BINIXIFLAT), el viatge d’una formiga i una cigala per les estacions de l’any (XIP XAP), un Pinotxo que supera els entrebancs i la mentida (CAN NINOT. COMPANYIA TIAN CUSIDÓ), i un novedós espectacle de titelles hologràfics, amb la història de Hakan i el seu viatge per recuperar la llum (HOLOQUÉ).

Totes i cadascuna d’aquestes companyies ens faran gaudir de diferents versions de l’art titellaire.

Entreu al web del Festival i no us perdeu detall d’aquesta cita amb la fantasia: www.festivaldetitelles.cat

El Festival

Va néixer quan l'any 1993 titellaires d'arreu de Catalunya es van trobar a Caldes de Montbui per actuar en homenatge al titellaire Romà Martí, que es trobava en un estat molt avançat de la seva malaltia. Expliquen els titellaires que Romà Martí va dir «les estrelles ja m'ho havien dit» quan se li va anunciar aquesta organització espontània i voluntària d'actuacions.

El Festival ha respectat l'essència dels seus orígens i per això és un esdeveniment titellaire, pensat per posar en valor l'ofici i reconèixer la qualitat artística del sector, familiar, de carrer i gratuït.

Té lloc cada tercer cap de setmana de maig, enguany el 19 i 20, a la plaça de l'11 de Setembre de Caldes de Montbui i altres escenaris amics (Can Rius, Biblioteca, la Residència Santa Susanna...).

Ja són 21 anys d’art titellaire pels carrers i places de Caldes.

Darrera actualització: 10.05.2018 | 15:29