3000 botifarres i 225 quilos de mongetes seques a la Festa de la Botifarra Termal

Dimarts, 24 de juliol de 2018 a les 10:30

El passat 21 de juliol la Festa de la Botifarra Termal va fer bullir el centre de Caldes amb una multitudinària festa gastronòmica

Isidre Pineda, regidor de Turisme i Termalisme

4 punts de barbacoa, 3 olles gegants, mongetes i botifarres van protagonitzar aquesta cita amb la gastronomia en un carrer Pi i Margall ple de terrasses i visitants. L’ambient festiu, animat amb la música del DJ Lluís Villar es va fer palès tota la tarda i ben entrada la nit.

La festa organitzada per la Unió de Comerciants i Industrials de Caldes, UCIC, i l’Ajuntament de Caldes de Montbui, va oferir 3000 botifarres i 225 quilos de mongetes seques, essent les xarcuteries les protagonistes de l’esdeveniment. Isidre Pineda, regidor de Turisme i Termalisme; David Través, regidor de Joventut, i Núria Carné, regidora de Comunicació, van ser els encarregats de fer entrega del Botifarró d’or a Abel Artesans Xarcuters, el guardó pel guanyador de la tapa de la Ruta dels xarcuters.

Durant una setmana, del 14 al 21 de juliol, s’han servit 500 tapes entre els 6 establiments participants a la Ruta de Xarcuters. Ca l’Amàlia, Carns Llonch, Carns Riu, El Celler, Pedragosa i el guardonat Ca l’Abel, han fet les delícies de tots aquells que aprofitant les seves compres han volgut fer un tastet de la degustació que cadascuna de les xarcuteries tenia preparada pel concurs a 1€. Els clients que disposaven d’un targetó segellat amb cadascuna de les degustacions van obtenir un tiquet per consumir una botifarra a meitat de preu el dia de la festa. En la mateixa línia, amb la compra d’un producte de les botigues de Caldes associades a l’UCIC i Caldes Centre Comercial, s’aconseguia un tiquet per accedir a la zona de jocs infantils que es va instal·lar per la ocasió, així com el descompte per botifarra, i gelats per 0,50€ a la Gelateria ISSEO.

Aquest any botifarra termal

Aquesta ja és la 4ª edició de la Fira de la botifarra calderina. Enguany s’ha introduït l’aigua termal en el procés d’elaboració de les botifarres, essent les tripes prèviament remullades amb aigua termal, adquirint els seus nutrients medicinals i fent-les més meloses. D’aquí, doncs, l’evolució a Festa de la botifarra Termal. Els 225 quilos de mongetes seques, col·laboració de Llegums Parellada, també van ser cuites amb aigua termal a les tres grans olles situades al carrer Pi i Margall a foc de llenya. El patrimoni termal, doncs, ha esdevingut un benefici afegit a la gastronomia del municipi.


 


 


 


 


 


 

Darrera actualització: 24.07.2018 | 12:27