5 activistes vinguts d’arreu conviden a la població calderina a formar part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Divendres, 29 de març de 2019 a les 13:15

Caldes de Montbui se suma, per segon any,  al projecte de sensibilització que compta amb 5 testimonis de la vulneració dels drets humans en quatre indrets diferents del món

La vila és una de les 16 poblacions o entitats adherides a l’edició de primavera del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa que té per objectiu convertir en quotidià i impregnar les societats de la necessitat d’actuar davant la vulneració dels drets de les persones.

Per aquest motiu, entre l’1 i el 6 d’abril, Caldes de Montbui rebrà la visita de sis activistes i testimonis directes de vulneracions de drets en països com el Sàhara Occidental, El Salvador, Camerun i Colòmbia. Les sessions compartides amb els activistes tindran lloc, sobretot, amb la població jove calderina, a través de visites als tres centres d’educació secundària i a joves integrants de l’Agrupament Escolta El Pasqualet i l’Esplai Grifoll. I també es farà una trobada entre un dels activistes i diferents persones i entitats de Caldes vinculades a la defensa dels drets humans.

Qui són i perquè estan aquí

Són defensors i defensores dels drets humans persones que treballen per promoure o protegir els drets humans vinguts de diferents contextos i situacions, però amb un objectiu comú de conscienciació social. Estan aquí per despertar a les nostres societats i demanar reaccions a les vulneracions de drets que ocorren en diferents indrets del món i esperen que aquestes convocatòries i un treball continuat posterior ajudi als pobles a interioritzar la necessitat d’actuar.

Per això, a banda de les convocatòries anuals de Ciutats defensores dels DDHH, activistes, organitzadors i poblacions i entitats amfitriones com Caldes de Montbui, estan revisant la manera de donar continuïtat a la presa de contacte amb aquesta realitat de vulneració de drets que les persones defensores ens explicaran la propera setmana.

En aquesta edició participa un defensor vingut del Sàhara Occidental, Hassanna Aalia, procedència de gran interès per a nombrosos projectes de cooperació internacionals en els que històricament ha participat Caldes de Montbui. Per aquest motiu, Hassanna Aalia serà l’activista que, a més de trobar-se amb estudiants de secundària, farà una trobada amb organitzacions i entitats calderines vinculades a la cooperació i la solidaritat.

Podeu conéixer més Hasanna Aalia (Sàhara Occidental), Càndida Chévez (El Salvador), Sonia Mankongo (Camerun), Edda Pando (Perú, Itàlia), Amanda Quijano (El Salvador), Leonard Rentería (Colòmbia) a les biografies i entrevistes publicades al dossier de premsa de la VIII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Calendari de sessions a Caldes de Montbui

Edda Pando: farà dues sessions el dilluns 1 d’abril, a l’Escola Pia

Hassana Aalia: farà dues sessions el dimarts 2 d’abril, a l’INS Pic del Vent, i una trobadaamb col·lectius i entitats del municipi vinculats a la cooperació i la solidaritat

Amnada Quijano: farà dues sessions el dimecres 3 d’abril a l’INS Manolo Hugué

Candida Chévez: farà una sessió el divendres 5 d’abril a l’INS Manolo Hugué

Leonard Renteria: farà una sessió el dissabte 6 d’abril amb l’Agrupament Escolta El Pasqualet i amb l’Esplai Grifoll (a l’Espai Jove El Toc)

Denfensors des de l’any 2018

L’Ajuntament es va afegir l’any 2018 a aquest projecte impulsat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, que compta amb la participació de municipis catalans i altres institucions i entitats. Gràcies a això, va rebre la visita de sis activistes als quals avui torna a agrair les aportacions, la valentia de les seves explicacions  i les sacsejades de consciències que van deixar al poble durant la seva visita: Patricio Vindel, defensor dels drets LGTBI, Sílvia Berrocal, defensora del dret a la Pau, Chema Caballero, defensor dels drets dels infants i del dret a la pau, Edilberto Daza, defensor del dret a la pau i Dimir Viana, defensor de l’art i compromís social.

Darrera actualització: 29.03.2019 | 13:34