5 anys d’agermanament amb Saint-Paul-lès-Dax

Divendres, 14 de juliol de 2017 a les 08:22

Els alcaldes de Caldes i de Saint-Paul-lès-Dax inauguren la placa i el monòlit instal·lats a la zona esportiva Les Cremades amb motiu dels 5 anys de l’agermanament entre les dues viles termals

Coincidint amb la celebració de l’Escaldàrium i amb la commemoració dels cinc anys d’agermanament entre els pobles català i francès, una comitiva de l’Ajuntament de Saint-Paul-lès-Dax, presidida per l’alcaldessa, Cathy Delmon, va visitar Caldes de Montbui.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui va aprofitar l’estada de l’alcaldessa i altres membres del seu consistori per inaugurar el monòlit en homenatge a l’agermanament que s’ha instal·lat a la zona esportiva Les Cremades (davant el pavelló municipal d’esports) i per destapar la placa que bateja aquest espai amb el nom de “Plaça de Saint-Paul-lès-Dax, vila termal francesa agermanada amb Caldes de Montbui”.

 

El nom d’aquest plaça situada a la falda del Farell es va acordar per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament del passat 29 de juny.

 

Previ a la descoberta de la placa, els consistoris, amb Amics d’Europa i Comité de Jumelage (entitats impulsores de l’agermanament), van seguir la cercavila de l’Escaldàrium van fer un acte institucional de rebuda i commemoració, a la Sala de Plens.

 

Taunusstein també té plaça i monòlit

Cal recordar que uns metres més avall, entre el parc de Can Rius i el Camp Municipal de Futbol, hi ha la plaça de Taunusstein, anomenada així en homenatge al poble alemany amb el que Caldes de Montbui porta gairebé 27 anys d’agermanament. En homenatge a la vila germana, al municipi existeix un altre monòlit, que es va instal·lar a l’entrada sud de Caldes amb motiu del 20è aniversari d’agermanament, l’any 2010. Aquests dies, atrets per l’Escaldàrium, també ens visita una comitiva de Taunusstein.

Darrera actualització: 14.07.2017 | 08:23