Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per la onada de calor generalitzada

Dijous, 2 d'agost de 2018 a les 14:30

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor

Ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, un episodi d’onada de calor afectarà de manera generalitzada el territori a partir d’avui i fins a mitjans de la propera semana. Les temperatures màximes extremes afectaran tot el territori excepte les comarques del Pirineu.

Per aquest motiu la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor. Per altra banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Recomanacions de Protecció Civil a la ciutadania

Protecció Civil demana a la ciutadania que, amb caràcter general:

  • Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiar o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar a les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 02.08.2018 | 14:47