Audiència Pública del curs 2018-2019

Dimecres, 5 de juny de 2019 a les 00:00

El dijous 13 de juny tindrà lloc l’Audiència Pública Infantil, en la que les conselleres i consellers explicaran la feina feta pel Consell d’Infants durant el curs 2018/2019


 

La darrera sessió del Consell d’Infants, celebrada el passat 23 de maig, va servir per preparar l’Audiència Pública del curs 2018-2019 que tindrà lloc el dijous 13 de juny.

El Consell va recollir les propostes aportades pels infants, i corresponents a l’alumnat dels cursos de 5è i 6è de primària, i va fer propostes sobre mobilitat sostenible, parcs, cultura i temps lliure, turisme, seguretat, gent gran, medi ambient i sobre com ajudar a la gent sense recursos.

A l'Audiència, els membres del Consell explicaran quines han estat aquestes propostes i quina resposta han rebut tant de l'Ajuntament com de la Residència Santa Susanna, pel que fa a col·laboració amb la gent gran.

Per altra banda, els membres del Consell explicaran a l’Audiència el tema sobre el qual han treballat totes les escoles i que ha estat una de les preocupacions més repetides pels tots els infants: la protecció dels animals.

Finalment, els infants explicaran a l'Audiència com ha anat l'organització del Recapte Solidari per a la Protectora de Caldes que ha organitzat cada escola al seu centre, i quina és la seva valoració.

Durant la celebració de l’Audiència, els infants ocupen els seients de les regidores i regidors per donar compte de la seva feina, que ha estat molta i compromesa.

A la darrera sessió del Consell d’Infants, a més de preparar l’Audiència Pública, els alumnes van rebre la visita de Laia Farràs, una de les representants de Caldes de Montbui al Consell Nacional de la Infància i de l'Adolescència, que va explicar als nens i nenes que és el CNIAC i com va anar la darrera sessió d'aquest òrgan de participació infantil que ha tornat a reprendre la seva activitat després d'uns mesos aturat.

L’Audiència Pública d’aquest curs tindrà lloc el dijous 13 de juny, a les 18h a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Accions portades a terme pel Consell d’Infants

En edicions anteriors del Consell d’Infants, aquest òrgan municipal de participació infantil i juvenil ha portat a terme diferents accions i intervencions al poble. A continuació en detallem algunes:

- Organització de el Joc de Mou el Cul per promoure la mobilitat a peu o en bicicleta a les escoles

- Senyalització dels Camins escolars amb una petjada

- Juntament amb l'Associació del Cor de Caldes i la Taula d'Espai Públic van proposar la instal·lació d'un gronxador adaptat per infants amb discapacitat al parc de l'Estació

- Creació del logo del Consell d'Infants

- Creació de la Geocerca Caldes de Montbui amb ulls d'infant

- Creació d’una targeta infantil per comprar coses a Caldes amb descompte

- Recapte solidari pels infants refugiats de Síria amb la organització de la Jornada lúdico esportiva «Comparteix la teva felicitat»

- Organització d'una gimcana per fer reflexionar a la ciutadania sobre la importància de respectar l'entorn i les persones si volem ser un poble educador (PEC)

- Apadrinament dels parcs per part de les escoles del municipi


 


 


 


 


 


 


 

Darrera actualització: 05.06.2019 | 15:16