Caldes commemora el Dia internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Dijous, 31 de maig de 2018 a les 15:30

Amb motiu del Dia internacional d’Acció per la Salut de les Dones, ahir es va impartir la xerrada-taller El teu dolor emocional, el teu dolor corporal a Les Cases dels Mestres

L’Associació Cultural de la Dona amb el suport de l’Ajuntament de Caldes de Montbui va organitzar ahir a Les Cases del Mestres la xerrada-taller El teu dolor emocional, el teu dolor corporal com a acte commemoratiu del Dia internacional d’Acció per la Salut de les Dones, celebrat el 28 de maig. Maria Pilar Aznar hi va acudir com a regidora d’Acció Social, Igualtat d’Oportunitats i Gent Gran.

Jesús Galán va ser el ponent encarregat de conduir la xerrada–taller com a terapeuta Gestalt Corporal. Galán va exposar la seva visió de l’osteopatia i la teràpia Gestalt per a treballar el dolor emocional i va posar en pràctica algunes de les tècniques corporals.

El concepte que es va debatre va ser que les emocions generen sensacions corporals i reaccions químiques al nostres cos, i sobre com les dones senten aquest dolor físic i emocional, que es pot traduïr en dolències com fatiga crònica o fibromialgia, per exemple. Els exercicis terapèutics que Jesús Galán va plantejar ajuden a desbloquejar les tensions que les emocions negatives generen al nostre cos.

Unes 60 dones van participar de la xerrada-taller posant en comú la seva pròpia experiència, prestant-se algunes d’elles a fer d’ajudants perquè el ponent pogués exemplificar alguns exercicis terapèutics dels que va parlar durant la xerrada.

La valoració de l’acte va ser molt positiva per part de les participants i els organitzadors de l’acte.


 

Darrera actualització: 01.06.2018 | 08:09