Caldes de Montbui porta a aprovació la concessió de la Medalla de la vila a Raül Romeva

Dilluns, 10 de setembre de 2018 a les 14:10

L’Ajuntament de Caldes de Montbui celebra un Ple extraordinari aquest dilluns 10 de setembre, a les 20 h, per aprovar la concessió de la Medalla d’honor de la vila al conseller Raül Romeva

Amb la concessió de la Medalla d’honor de la vila, la primera vegada que s’atorga aquesta distinció a Caldes, l’Ajuntament vol fer un reconeixement a la trajectòria de Raül Romeva i Rueda i el seu compromís amb la democràcia, la pau i la justícia social, que reforça el prestigi de la vila. El Conseller d’Exteriors cessat pel 155 va viure a Caldes de Montbui dels 9 al 22 anys i va establir lligams personals i associatius que van propiciar un vincle amb la vila que ha perdurat fins l’actualitat.

En aquest procés ha estat cabdal la presència, acompanyament i propostes del Grup de Suport a Raül Romeva, que es va crear posteriorment a l’empresonament de l’ex conseller.

El Ple d’aprovació de la concessió de la Medalla d’Honor de la Vila a Raül Romeva serà el dilluns 10 de setembre a les 20 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. El Ple s’emmarca en el programa d’actuacions a l’entorn de la celebració de l’11 de Setembre.

Està previst que l’acte de lliurament de la Medalla d’honor de la vila, representada en una insígnia de solapa que consistirà en una reproducció de la caldera de Caldes de Montbui i una peça escultòrica de l’artista Àngels Llop, tingui lloc el proper 29 de setembre. La distinció la rebrà en nom seu Diana Riba, esposa de Raül Romeva, ja que ell continua empresonat des del passat 23 de març, dia en què el magistrat del Tribunal Suprem d’Espanya, Pablo Llarena, va ordenar el seu reingrés a presó, després d’haver-hi estat entre el 2 de novembre i el 4 de desembre de 2018.

Sobre Romeva i Caldes de Montbui

Raül Romeva és un personatge vinculat a la Cultura de la Pau i la defensa del Medi Ambient i la Solidaritat que ha portat el nom de Caldes arreu.. Caldes de Montbui és una vila amb una extensa trajectòria de la defensa de la pau, la solidaritat i els drets humans, valors que històricament han estat relacionats amb el nom de la vila i amb el tarannà de les seves entitats i la seva població.

Segons recull l’expedient que proposa l’atorgament de la Medalla “la relació entre Raül Romeva i Caldes de Montbui afavoreix que Caldes esdevingui una vila universal en la defensa d’aquests valors i fa augmentar el prestigi de les accions solidàries, reivindicatives i compromeses promogudes per la ciutadania o per l’Ajuntament, i això el fa mereixedor d’un dels reconeixements honorífics que atorga l’Ajuntament”.

Romeva ha estat professor associat de Relacions Internacionals a la UAB, investigador sobre pau i desarmament al Centre UNESCO de Catalunya i coordinador de campanyes de desarmament i prevenció de conflictes armats d’Intermón-Oxfam. Cal destacar el seu treball com a pacificador a Bòsnia, com a professor a l’Escola de Cultura de la Pau a la UAB, com a parlamentari europeu i com a membre del Govern de Catalunya.

Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Caldes de Montbui

La distinció honorífica de Medalla d’honor de la vila està regulada al Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, segons el qual el municipi pot fer reconeixements de mèrits a través del distintiu de Fill/a predilecte (Sebastià Badia, des de l’any 2009), de Fill/a adoptiu i de Medalla d’honor de la vila.

La Medalla és un “reconeixement municipal creat per premiar els mèrits extraordinaris que concorrin en personalitats, entitats o corporacions, siguin nacionals o estrangeres, per haver prestat servei o dispensat honors a la vila”. L’Ajuntament pot concedir fins 5 medalles per mandat.


 


 

Darrera actualització: 10.09.2018 | 19:29