Caldes destina 11.000€ a projectes de suport a població refugiada 

Dimecres, 24 de gener de 2018 a les 12:30

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha tancat l’exercici 2017 amb una aportació d’11.000 € que es destinen a dos projectes de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa

Els projectes estan promoguts pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i s’adreça a persones refugiades en trànsit a Europa que són víctimes de conflictes armats a l’àrea de la Mediterrània.

Per una banda, l’Ajuntament ha destinat 7.000€ al projecte per Contribuir a l’exercici real del dret a la salut de la població refugiada siriana i libanesa més vulnerable a Aarsall, Vall de Bekaa. Aquest programa, valorat en 50.577€ i realitzat per l’Associació Catalunya - Líban, treballa en la disponibilitat i la qualitat dels serveis sanitaris de la població refugiada i libanesa més vulnerable que viu en un context de crisi humanitària aguda i on les ONG no estan donant a l’abast.

I per altra banda, l’Ajuntament ha destinat 4.000€ al projecte d’Assessorament, suport legal i acompanyament per a la mobilització política cap a persones refugiades en situació irregular encallades a l’illa de Lesbos. Aquest programa, realitzat per La Garriga Societat Civil i valorat en 43.800€, pretén fer front a la greu crisi humanitària que es viu a l’illa des del tancament de fronteres i proporcionar el suport legal bàsic per a sol·licitants de protecció internacional de qualsevol nacionalitat que estan atrapats a Lesbos.

Aquest és el tercer any consecutiu que l’Ajuntament col·labora en els projectes adreçats a població refugiada: l’any 2015 el consistori va fer una aportació de 7.724€; i l’any 2016, a proposta del Consell d’Infants local, es va organitzar una jornada lúdica i esportiva amb caràcter solidari amb la qual es van recollir 4.120€ que es van destinar als infants refugiats de Síria.

 

El FCCD i el suport a persones refugiades en trànsit

Des de l’any 2015, fruit de l’acord entre el Fons Català i els ajuntaments i ens locals socials, es va acordar una estratègia per reaccionar davant l’èxode massiu de refugiats cap a Europa.

En aquest sentit, el Fons Català, de manera coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania, i d'acord amb les necessitats identificades i peticions realitzades, manté oberta una  campanya de suport als refugiats que inclou, entre altres, les dues accions a les quals s’ha sumat Caldes de Montbui amb una aportació d’11.000€.

Darrera actualització: 24.01.2018 | 12:49