Caldes no llença res!

Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 14:15

Els dies 29, 30 i 31 d’octubre i 5 de novembre Caldes acollirà la Campanya Aquí no llencem res!...Aquí ho reciclem tot! sobre la millora de la recollida selectiva

Properament, el poble de Caldes de Montbui rebrà la visita d’un equip d’informadors sobre la necessitat de millorar els percentatges de recollida selectiva en el marc de la Campanya «Aquí no llencem res!... Aquí ho reciclem tot!». El membres de l’equip es situaran en àrees pròximes de recollida, a peu de contenidor, per informar als ciutadans de com poden contribuir a augmentar l’índex de reciclatge i resoldre dubtes sobre aquesta matèria.

Aquesta acció s’emmarca en la Campanya de Comunicació i Sensibilització per Fomentar la Recollida Selectiva de Residus Municipals, finançada pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembalajes España, SA, i Ecovidrio, societats encarregades de la gestió de residus.

La campanya dona resposta a les peticions i les necessitats expressades pels municipis. Es tracta de promoure un canvi d’hàbits explicant els efectes negatius que té sobre el medi ambient llençar-los tots a la mateixa bossa i els efectes positius que té la correcta separació de residus.

Del 8 d’octubre al 26 de novembre dos equips d’informadors ambientals recorreran diferents municipis de la comarca sent els dies 29, 30 i 31 d’octubre i 5 de novembre, els que acudiran a la nostra vila, informant als ciutadans de 16 h a 20 h de la tarda.

Actualment Caldes recicla un 49% de les seves deixalles amb l’objectiu d’aconseguir arribar a un percentatge de recollida d’un 60% en els propers anys, atès el Programa de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2013/2020 (PROGREMIC) de l’Agència de Residus de Catalunya, Generalitat de Catalunya. Per aquest fita, l’Ajuntament ja fa temps que promou accions per la millora del servei en la recollida selectiva i mesures de bonificació en la taxa de deixalles per aquells que fan una correcta recollida. Aquesta campanya, doncs, se suma als esforços del consistori ajudant en la tasca de sensibilització de la població.

Any rere any la brossa del contenidor de rebuig general suposa una despesa més elevada d’abocador repercutint finalment en la taxa de recollida de deixalles. La despesa d’abocador de la brossa de reciclatge és més econòmica. No reciclar, doncs, surt més car a tots els calderins i calderines.

 

Darrera actualització: 19.10.2018 | 14:58