Caldes vetlla per la seguretat del transport escolar

Divendres, 7 de setembre de 2018 a les 11:45

L’Ajuntament va aprovar la moció sobre control i seguretat del transport escolar treballada conjuntament amb la Policia Local i les direccions de les escoles de Caldes

En el Ple del passat mes de juliol, l’Ajuntament de Caldes va aprovar la moció sobre control i seguretat del transport escolar. El protocol, fruit del treball conjunt entre la Regidoria d’Educació, la Policia Local i les escoles de Caldes, garanteix la seguretat dels nens i nenes mitjançant controls integrals a les conductores i conductors i vehicles de manera que condueixin amb les millors condicions, arribin al seu destí i no es perjudiquin als altres usuaris de la via pública.

La mesura aprovada es presentarà a les reunions amb les famílies a l’inici del nou curs escolar, per tal que es puguin recollir millores i suggeriments. El Protocol definitiu es presentarà al Consell Escolar Municipal de principi de curs per a la seva aprovació i futura implementació immediata.

El Protocol recull que els centres educatius de Caldes informin a la Policia Local de les sortides que requereixen del servei de transport escolar. Per altra banda, hauran d’informar a l’empresa que els conductors d’autobusos hauran d’estar 15 minuts abans de l’hora prevista al punt de sortida perquè, eventualment i de manera aleatòria, la Policia Local pugui anar a efectuar un control integral.

Amb els controls aleatoris, la Policia Local comprovarà que els vehicles tinguin autorització administrativa, facin servir sistemes de seguretat infantils, disposin de places per a tots els nens, compleixin els itineraris fixats i viatgin amb acompanyants. Les inspeccions també inclouran les condicions de seguretat dels vehicles, l’antiguitat, l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, els rètols indicatius de transport escolar, la documentació del conductor i la realització d’una prova d’alcoholèmia, entre d’altres aspectes que influeixen en la seguretat.

A la finalització del curs escolar, la Policia Local realitzarà una avaluació del Protocol amb el nombre de controls realitzats i els resultats obtinguts. Els centres educatius també faran arribar la seva valoració dels controls efectuats i el grau de satisfacció.

En un futur es planteja estudiar la viabilitat d’aplicar també aquest protocol a la resta d’entitats calderines (esplai, entitats esportives, culturals, socials) que també utilitzin autobusos pel transport d’infants.


 

 


 


 

Darrera actualització: 07.09.2018 | 11:49