Campanya de voreres segures

Dimarts, 30 d'abril de 2019 a les 13:00

L’Ajuntament està fent modificacions de voreres en nou carrers de màxim ús del municipi per assegurar la mobilitat de vianants i per animar als vehicles a reduir la velocitat

Durant el primer semestre de l’any s’estan fent modificacions de voreres de nou carrers de Caldes de Montbui amb l’objectiu de promoure una mobilitat més segura  i parar especial atenció a vianants amb problemes de mobilitat reduïda.

Els vuit carrers s’han dividit en dos grans blocs d’actuació. El primer bloc és una adjudicació d’obra major que afecta els carrers Rector Alemany, Sant Fèlix, Lleida i Dr. Xalabarder i el segon bloc són actuacions puntuals fetes per les Brigades Municipals i personal dels Plans d’Ocupació als carrers Balmes, Torres i Sayol, Montserrat/Buenos Aires i Homs.

L’objectiu general és convertir voreres de 60 a 70 cm en voreres de 120 cm d’amplada, sense desnivells, que permetin el pas sense entrebancs de dues persones alhora i de persones amb cotxets o amb cadires de rodes. Per afavorir la seguretat, a més de l’ampliació de voreres, s’han afegit altres actuacions:

En algunes cruïlles s’acosten els trams de vorera units per un pas de vianants. Això provoca una calçada més estreta en arribar a la cruïlla que anima als conductors a reduir la velocitat sense utilitzar ressalts. Alhora, fa encara més àmplia la vorera just en els espais on cadires de rodes o cotxets han de maniobrar si han de fer el gir per creuar i redueix el tram de calçada que han de travessar.

Als guals s’estan eliminant els desnivells de vorera que es feien per afavorir l’entrada dels vehicles, una mesura que resta seguretat al vianant. La nova vorera té un voral que passa de 10 a 20 centímetres, que pot ser rebaixat just davant de l’entrada del gual sense haver de rectificar la resta del paviment.

Veieu exemples d’aquestes obres a les fotografies del carrer Dr. Xalabarder i un exemple del tipus de voreres que es vol anar rectificant a la fotografia del carrer Sant Fèlix.

 

 

 

 

Darrera actualització: 30.04.2019 | 13:18