Cicloturisme pels entorns de Caldes

Dijous, 2 d'agost de 2018 a les 12:55

Aprofitant les possibilitats que ofereix l’entorn del municipi, el sector turístic de Caldes de Montbui ha editat dos plànols de BTT amb informació d’interès esportiu i turístic

A la reunió que es va dur a terme en el marc dels pressupostos participatius, el sector turístic de Caldes de Montbui va aprovar la iniciativa d’editar dos plànols de BTT amb informació d’interès esportiu i turístic dels entorns del municipi, amb la col·laboració del Càmping del Pasqualet.

S’han editat dos plànols dirigits a dos públics diferents. Un d’ells està dirigit al turisme familiar i mostra rutes de BTT de dificultat baixa. De Caldes a Gallecs, a Mollet, a Palau, entre d’altres destins relativament propers i sense grans desnivells.

L’altre plànol, el BTT PRO, és de caire més esportista, amb dificultat més alta. Mostra les rutes de Caldes a Castellar del Vallès, a Castellterçol, a Sant Sadurní de Gallifa o a Sant Feliu del Racó entre d’altres.  

En total s’han editat 4.000 plànols, 2.000 de cada. Dins dels plànols s’han incorporat els punts d’interès turístic que el visitant no es pot perdre, en dos idiomes, català i castellà. Es preveu editar-los, també, en francés i en anglès més endavant.

Els usuaris poden obtenir els plànols a través de l’Oficina de Turisme o directament als establiments d’allotjament com balnearis, habitatges turístics i al càmping, ja que la majoria disposen d’oferta de lloguer de bicicletes.

Distintiu de destinació de cicloturisme

L’objectiu comú de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i els establiments turístics és obtenir el el segell de cicloturisme. Aquest segell s’adreça a totes les empreses i entitats que realitzen activitats relacionades amb el cicloturisme (rutes guiades, excursions, etc), entenent que es tracta d’una activitat turística en què la bicicleta és un component de l’experiència turística, diferenciant-se clarament de la pràctica esportiva més exigent i d’estades esportives, contemplades, per altra banda, amb el segell de turisme esportiu.

Segons dades de l’Agència Catalana de Turisme, Catalunya ha estat la primera destinació que ha rebut la certificació Biosphere Responsible Tourism a escala mundial. Aquesta certificació garanteix que el viatge pot gaudir d’una experiencia sostenible, protegint la cultura, millorant l’economia local i reduint l’impacte en el medi ambient. Així doncs, els serveis i activitats que es vulguin adherir als programes de treball de l’Agència Catalana de Turisme i obtenir el segell de cicloturisme han de reunir uns requisits concrets.

Els establiments turístics i l’Ajuntament de Caldes de Montbui, treballen, doncs, amb l’objectiu de la obtenció d’aquest distintiu, treballant conjuntament per complir amb cadascun dels requisits i activitats relacionades amb el segell.

 

 

Darrera actualització: 02.08.2018 | 12:59