Cloenda del cicle de passejades de la gent gran

Dimecres, 15 de maig de 2019 a les 14:00

Gent Gran calderina participa a Santpedor a la primera jornada de cloenda del cicle Passejades del Programa local d'esport, salut i qualitat de vida, que impulsa la Diputació

El 27 de febrer el grup de caminaires calderins rebia a Caldes als seus companys de cicle de les poblacions d’Alella, Mollet del Vallès i Puig-Reig, per fer una passejada fins Torre Roja. Abans, la gent gran de Caldes havia visitat Alella i Mollet i el passat 27 de març van anar a Puig-Reig. Amb aquesta visita acabava el cicle d’intercanvi de municipis del curs 2018/2019 i els caminaires han descansat fins les activitats de cloenda, que tenen lloc avui i demà a Santpedor i Manresa, respectivament.

En total 2742 persones participen al programa Passejades, dividits en 74 grups de gent gran que pertanyen a 73 municipis. Avui, 1402 participants de 36 grups – entre ells el grup de gent gran calderí - participen a la jornada de cloenda a Santpedor, i demà 1340 persones de 38 grups participaran a la jornada de cloenda que es farà a Manresa.

Les jornades de cloenda estan organitzades pels ajuntaments de Santpedor i de Manresa amb la col·laboració de l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

Darrera actualització: 17.05.2019 | 10:23

Imatges

Passejada gent gran Passejada gent gran