Comença l’ampliació i reforma del CAP Joan Mirambell i Folch

Divendres, 2 de març de 2018 a les 12:00

L’adequació del Centre d’Atenció Primària de Caldes comença el 13 de març i es preveu que duri entre 12 i 14 mesos. Les obres conviuran amb el funcionament dels serveis actuals del CAP

Mònica Recoder, arquitecta. Despatx Llimona Ruiz Recoder

Sr. Joan Parellada, director executiu Sector Sanitari Vallès Oriental del Servei Català de la Salut

Jordi Solé, alcalde

Font: CatSalut

Avui, dia 2 de març, ha tingut lloc una roda de premsa per presentar el projecte d’ampliació i reforma del Centre d’Atenció Primària (CAP) Joan Mirambell i Folch, de Caldes de Montbui, amb motiu de les obres d’ampliació i remodelació que està previst que comencin el proper dia 13 de març.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui; Joan Parellada, director executiu Sector Sanitari Vallès Oriental del Servei Català de la Salut (CatSalut); i Miquel Pozo, director del CAP gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS). També ha estat present l’arquitecta Mònica Recoder, redactora del projecte junt amb Diego Ruiz, del despatx Llimona Ruiz Recoder.

Els han acompanyat els regidors Vicenç Personat (Urbanisme) i Pilar Aznar (Acció Social) per part de l’Ajuntament, i Maribel Carrera (Divisió de Recursos Físics del CatSalut) i Gemma Calvet (adjunta a la Direcció d’Atenció Primària del Vallès Oriental de l’Institut Català de la Salut).

El CAP Joan Mirambell i Folch va ser construït a l’any 1997 per donar els serveis d’atenció a la salut a la ciutadania del municipi de Caldes de Montbui (amb una població, aleshores, de uns 12.000 habitants) i per ser capçalera dels serveis de l’àrea bàsica de salut (ABS), que inclou també els municipis de Sant Feliu de Codines i de Gallifa. Actualment, el municipi ja compta amb 17.000 habitants i des de fa uns anys s’havia plantejat l’ampliació de l’edifici actual per tal d’adequar-lo a aquest creixement poblacional i a la nova organització dels serveis de proximitat. L’import de l’obra adjudicada és de 1.133.064€ i l’import estimat per a l’equipament és de 215.000€.

Actualment el CAP disposa de 1037 m2. Les intervencions previstes inclouen obres de reforma (508,77 m2) i d’ampliació (466,05 m2) tant a la planta inferior com a la superior. Aquestes obres permetran diverses millores com ara:

  • Obertura de consultes específiques, que permetran que el CAP aculli el servei d’odontologia per a tota l’ABS
  • Increment de consultes per tal de millorar l’adaptabilitat de les consultes a l’hora d’adaptar els horaris dels professionals de l’equip, però també d’altres professionals que donen suport a l’equip (llevadora, psicòleg, psiquiatra, fisioterapeuta).
  • Creació de nous espais com ara la sala d’educació sanitària, que permetrà fer sessions grupals per a educació sanitària o d’altres finalitats.
  • Modificació de l’ordenació del CAP ampliant els espais per posar tots els serveis sanitaris per als ciutadans en una sola planta (la superior)
  • Remodelació i ampliació de la planta inferior per tal d’agrupar els espais de personal i tècnics, i millorar els espais per als professionals de les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Cal tenir en compte que aquestes obres es faran amb el CAP en funcionament; per tant, es procurarà reduir al màxim les incomoditats que es puguin ocasionar tant per als usuaris del CAP com per als propis treballadors. Totes les

institucions implicades (Ajuntament, CatSalut i ICS) treballaran plegats per fer-ho possible tot agraint per endavant la comprensió de la ciutadania, amb la seguretat que aquestes obres, esperades, ajudaran a millorar l’atenció sanitària a Caldes de Montbui i a la seva àrea de referència.

 

Darrera actualització: 02.03.2018 | 13:33