Davant les noves tecnologies, sentit comú

Divendres, 9 de març de 2018 a les 14:22

La Xarxa 0-6 ofereix una xerrada a càrrec dels Mosso d’Esquadra per recordar la necessitat d’afegir reflexió, informació i sentit comú a la relació entre noves tecnologies i infants i joves 

La xerrada, titulada “Mòbils i seguretat”, es va fer dimecres passat, a Les Cases dels Mestres, i hi van assistir una trentena de persones, entre educadors i mestres i famílies.

Els participants van rebre informació de gran utilitat a l’hora de gestionar l’ús de les noves tecnologies en l’entorn familiar, sobretot quan es tracta de protegir infants i joves. Es van traslladar coneixements legals, com ara que els joves no haurien de poder accedir a les xarxes sense el consentiment d’un adult fins als 16 anys o que no es poden publicar fotografies de menors a xarxes sense consentiments dels pares o tutors. Aquestes premisses senzilles s’incompleixen reiteradament a les xarxes, entre ells Whatsapp, sovint per desconeixement.

Durant al sessió també es va reflexionar sobre l’exemple que cal traslladar als menors, que acostumen a imitar els comportaments dels adults, en relació a l’ús moderat dels mòbils. I en la insistència de protegir-los tant com es fa en altres aspectes de la seva vida, recomanant, ensenyant i acompanyant.

Durant la ponència va queda clar que la tecnologia va arribar per quedar-se, que se li ha de treure profit  i gaudir-la, però que cal fer-ho amb informació, reflexió i sentit comú, especialment quan en el seu ús intervenen menors.

Els Mossos d’Esquadra ofereixen aquestes xerrades també als centres d’educació primària i secundària que estiguin interessats i insisteixen en la necessitat de difondre informació d’interès i de protecció al menor sobre l’ús de les xarxes socials en particular i de les noves tecnologies en general.

Xarxa 0-6 de Caldes de Montbui
La proposta de crear la Xarxa Municipal d'Educació Infantil a Caldes va sorgir a raó de l'existència de la Xarxa Territorial d'Educació Infantil de Catalunya i de la Xarxa Vallès Oriental, així com del treball pedagògic i de reflexió que s'hi feia en ambdues trobades.

El 18 de desembre de 2006 es dóna a conèixer en la convocatòria del Consell Escolar Municipal la Xarxa 0-6, proposant que seria interessant iniciar un treball de Cicle Infantil, entre les escoles bressol i escoles d'Infantil i Primària del nostre municipi.

Darrera actualització: 09.03.2018 | 14:24