Del 14 al 15 de març, a Caldes de Montbui “Fem bullir l’olla”

Dijous, 5 de març de 2020 a les 00:00

La vila termal celebrarà la 12a edició del mercat d’artesans i gastronòmic més singular del territori català, dedicat als productes de la terra

Carme Germà, regidora de Turisme i Patrimoni i Memòria Local

Arnau de Villasante, chef d'Ukiyo Sushi Bar

Eva Termas, Embotits Pedragosa

Jordi Bufí, cuiner de l'Olla gegant 

Maribel Merino, Llegums Parellada

Vincezo Caraballo, chef de Na Madrona

En aquesta edició, es cuinaran llenties en les calderes i cigrons en l'olla més gran de Catalunya, amb aigua termal i llenya. Tot plegat acompanyat de xoriço calderí

I també tindrà lloc la tercera edició de  “L'anada d’olla del 2020” amb l’AsSALT al mercat,  un ràpel guiat des de la finestra més alta de l’Ajuntament.

D’altra banda, coincidint amb el mercat, arrencarà la campanya gastronòmica «Se'ns en va olla!», en la que restauradors calderins ofereixen un plat estrella singular dins la seva carta, del 14 al 22 de març.

I finalment, en aquest context, Thermalia inaugurarà una exposició de referència dedicada al termalisme. Aquesta instal·lació és un recorregut interactiu, suggerent i modern per explicar històries centenàries sobre els lligams de la vila amb el fet termal, sobre les propietats de l’aigua medicinal calderina i sobre la singularitat calderina. També és l’avantsala que porta al visitant del Museu a descobrir l’obra de Manolo Hugué i Picasso allotjada a la tercera planta.

 

 

Mercat de l’olla i la caldera, gastronomia i termalisme

Els dies 14 i 15 de març el centre històric acollirà les parades i activitats del Mercat de l’olla i la caldera de Caldes de Montbui, una cita amb la gastronomia i l’aigua termal

El Mercat va néixer fa onze anys sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat  i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal. 

El Mercat és una homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat sota l’ambient festiu i familiar d’un mercat que ofereix parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i taller familiars com la gimcana saludable, l’estampa d’olla, la fireta de fang, la careta llaminera, les mandales amb llegums de Caldes i acompanyats amb dos espais de manualitats emblemàtics: els telers i l’agulla.

A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.500 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya.

Durant el mercat a més de participar en els tallers familiars, podreu assaborir altres grans plats de la cuina a través de les activitats anomenades “tastaolletes”.

Ho podreu assaborir tot plegat i alhora passejar per les 100 parades que s’instal·laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el mercat. Aquí trobareu una demostració d’artesania relacionats amb  la terrissa, la cistelleria i la cuina. I parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons...

En el recorregut, podreu afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en el Fem bullir l'olla i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.

 

«Se'ns en va l'olla!!»

La creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'oferirà a les seves cartes del 14 al 22 de març. Cada restaurant proposarà un plat singular creat en el context del Mercat de l'Olla i la caldera i en aquest entorn gastronòmic que homenatja la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d'ull al fet termal.

A les cartes dels restaurants es podran degustar plats com l’arròs melós amb gambes i ceps, mandonguilles de bacallà, llagostins i verduretes guisades amb pèsols, carxofa i xiitake, amb fons cremós de patata; espatlla de cabrit rostida sobre un llit de patates tallades a rodelles i cruixent de poma; melós d’ibèric confitat amb ceba i espècies a la cassola de ferro, galtes al forn amb salsa de vi negre, peus de porc a la catalana, fricandó d’heura, arròs caldós de carbassa, bolets i tomàquet especiat de temporada, fricandó de vedella amb bolets, peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya, cuscús amb tires de secret ibèric a baixa temperatura i chutney de carbassó, olleta de cua de bou amb pèsols, sopa de farigola de la muntanya del Farell i Ramen d’aigua amb pollastre i porc amb fideus casolans.

Les parades del Mercat de l'olla i la caldera

El Mercat tindrà un total de 100 parades, que es distribuiran a través d’un circuit de carrers del nucli antic de la vila: places de l'Església, de la Font del Lleó, Can Rius i carrers del Forn, Roma, Samsó i Pont. Les parades que trobarem a la fira oferiran productes de tot tipus:

  • Participació de productors d’alimentació artesana de proximitat i també d’arreu de Catalunya (magdalenes, pastissos, codony, pizzes, bolets, pasta, pa, caramels, mel, xocolata, formatges, embotits...); Tes;  Bijuteria i joieria; Vidre pintat; Jocs d’enginy; Espelmes; Quadres; Minerals; Roba decorada; Encens; Ceràmica; Coixins de llavors; Nines de drap; Artesania amb ciment; Joguines de fusta; Plantes;  Pintura; Perfums; Plaques per a portes; Estany; Titelles; Heràldica; Calçat pintat; Bolsos i moneders; Artesania amb coure; Sabó; Remeis…
Darrera actualització: 05.03.2020 | 13:30