Demà s’inaugura a la Llagosta l’exposició Viu la riera!

Dimecres, 21 de març de 2018 a les 14:00

“Viu la riera!” és una mostra itinerant pels 4 municipis que han participat en el projecte per a la millora de la riera de Caldes, que s’inaugura a la Llagosta i que arribarà a Caldes de Montbui el 20 de juliol

Font: Viu la riera!

Al llarg dels propers mesos, fins passat l’estiu, els municipis de la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, i Caldes de Montbui, acolliran l’exposició del projecte Viu la riera. Serà itinerant i seguirà un recorregut de sud a nord. Començarà a la Llagosta i remuntarà aigües amunt, fins arribar a Caldes de Montbui.

L’acte d’inauguració de l’exposició se celebrarà el proper dia 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, a la Llagosta, a les 19 h al Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí.

L’exposició mostra de manera gràfica una síntesi de les fases de treball i principals resultats del procés de participació ciutadana per a la millora de la riera de Caldes que es va iniciar el 2016. Aquest procés obert ha conduït a la construcció d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valorització i rehabilitació de la riera, que compta amb el suport dels quatre Ajuntaments, i també d’entitats supramunicipals (Consorci Besòs-Tordera, Diputació de Barcelona, Agència Catalana de l’Aigua, Associació de Municipis Eix Riera de Caldes).

Entre els resultats més rellevants del procés cal esmentar: l’acord polític signat pels ajuntaments per tal d’impulsar i executar iniciatives i accions de millora, l’embrió del futur Observatori ciutadà de la riera de Caldes, la creació d’una associació supramunicipal per a la defensa de la riera de Caldes, el compromís d‘entitats socials i centres educatius, i la implementació d’una geoagenda web per enregistrar activitats a l’entorn de la riera. Amb aquest rerefons, l’exposició ofereix un espai per compartir els resultats assolits i fer créixer l’interès ciutadà per aquest espai fluvial.

L’exposició conté fotografies i audiovisuals que mostren diferents activitats públiques que s’han dut a terme al llarg del procés participatiu (entrevistes, tallers, excursions, xerrades, etc.).

L’exposició seguirà la següent itinerància:

  • Del 22 de març al 26 d’abril, a la Llagosta (Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí)
  • Del 27 d’abril al 7 de juny, a Santa Perpètua de Mogoda (Centre Cívic El Vapor)
  • Del 8 de juny al 19 de juliol, a Palau-solità i Plegamans (Casa de Cultura Masia de Can Cortès)
  • Del 20 de juliol al 7 de setembre, a Caldes de Montbui (Biblioteca)

L’acte d’inauguració està obert a tothom, i l’equip impulsor del projecte presentarà el contingut de l’exposició. Al final hi haurà un refrigeri.

El projecte Viu la riera ha estat impulsat pel grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de l’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona.

L’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona

L’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona és una escola d’arquitectura creada amb la missió d’innovar i formar professionals capaços d’enfrontar-se als reptes de la societat. El model docent de la School of Architecture es basa en l’atenció personalitzada i en l’exercici del projecte a totes les escales amb la interacció simultània de totes les àrees de coneixement, tecnologia d’avantguarda i professorat internacional en contacte amb el món professional.

Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona

L’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona té com a objectiu la recerca bàsica i aplicada en els àmbits científics i tècnics vinculats al medi ambient. Pel seu caràcter interdisciplinari, en el seu àmbit conflueixen i s’articulen els objectius següents, tant localment com regional i internacional: la protecció i conservació del medi ambient, la promoció de l’activitat econòmica i la defensa de la justícia social i territorial.

Viu la riera! compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques) i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Indústria, Economia i Competitivitat).

 

Darrera actualització: 21.03.2018 | 14:48