Dijous, acte cloenda del LECXIT

Dimarts, 30 d'abril de 2019 a les 08:00

Aquesta setmana clou la 5a edició del LECXIT, un projecte per incrementar l'èxit educatiu dels infants a través de la millora de la seva comprensió lectora que triomfa a Caldes de Montbui

Clou l’edició d’aquest curs del LECXIT amb una sessió de demostració de la feina feta i de reconeixement a l’esforç de tots els implicats en el programa que tindrà lloc el dijous 2 de maig, a les 17.30 h, a la Sala Noble de l’Espai Can Rius.

Hi participaran infants, voluntaris, escoles, instituts, AMPAs, Biblioteca i Ajuntament i l’acte tornarà a comptar amb les actuacions en directe de piano i guitarra de l’Escola Municipal de Música Joan Valls. Conduirà l’acte la regidora d’Educació, Roser Guiteras.

L’objectiu d’aquest acte final és que els protagonistes, els infants que han gaudit de la millora de la seva fluïdesa i comprensió lectora, facin una demostració de l’èxit assolit. I també que totes les parts implicades comparteixin la seva experiència i esdevinguin model d’exemple i de motivació per als propers cursos.

Al LECXIT 2018/2019 han participat 36 infants i 32 voluntaris. A més de les sessions setmanals de lectura els integrants han compartit dos laboratoris de lectura dedicats a Joan Brossa, que s’han fet a l’abril a la Biblioteca de Caldes. I també han repetit l’experiència d’intercanviar cartes entre infants participants del programa de les diferents escoles.

La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa

Lectura i èxit

El programa LECXIT té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada.

Contacte: Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) T. 93 862 70 24

Darrera actualització: 30.04.2019 | 07:59