Document del mes de maig de 2019

Dimarts, 7 de maig de 2019 a les 09:00

Aquest mes de maig, l’Arxiu Municipal presenta l’acta del Ple de Constitució de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, del 19 d’abril de 1979, fruit de les eleccions municipals del 3/4/1979

A l’acta de la sessió extraordinària del Ple Municipal del dia 19 d’abril de 1979, ara fa 40 anys, es recull els resultats de les primeres eleccions municipals convocades després de la dictadura franquista mitjançant eleccions per sufragi universal dels majors de 18 anys, i la constitució de la Corporació Local seguint el Reial Decret 561/1979.

El total de vots emesos va ser de 5.128 i es van escollir 17 representants. L’alcalde escollit va ser el socialista Miquel Puig Lucas, que juntament amb 6 tinents d’alcalde formaven la Comissió Permanent.

Les comissions informatives i els representants de la Corporació es van nomenar en un ple posterior del 26 d’abril.

La composició d’aquell Consistori va ser: Miquel Puig Lucas, Lluís Artigas, Vicenç Maymó Palacín, Josep M Coll Pàmies, Rafael Ruiz Sànchez, Angel Bejerano Pacheco, Conxa Sagués Torras, Agustí Tinoco Olivera, Ferran Xalabarder Miramanda, Jaume Parera Codina, Jaume Coll Ortuño, Francesc Moreno Blanch, Josep M Cendra Martí, Esteve Orriols Vilatorta, Salvador Casabayó Rosàs, Mariano Roman Bayon i Joaquim Madorell.

Madorell va substituir Ramon Garriga que havia de ser regidor, però no va arribar a prendre possessió del càrrec. Per això el seu nom no surt a l’acte, ni amb nom ni amb número. L’acte parla de 16 vots emesos per a l’elecció de l’alcalde, que va ser escollit amb 11 vots.

La incorporació de Madorell, que arriba després de la renúncia de les persones que el precedien a la mateixa llista, queda explícita en l’acte d’una posterior sessió extraordinària del ple del 10 de maig de 1979.

Les properes eleccions municipals, el 26 de maig del 2019, seran les desenes eleccions municipals des del restabliment de la democràcia.

 

 

Darrera actualització: 07.05.2019 | 10:21