El Ball, a la nova plaça de la Font del Lleó

Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 00:00

La pluja impedeix la celebració dels Tres Tombs de diumenge 20, que s’ha ajornat al 27 de gener, però respecta el Ball de Plaça, que s’ha fet enguany ha estrenat plaça i partitures

Per primer cop en uns 70 anys, el Ball de Plaça s’ha celebrat amb la música en directe d’una cobla, la Cobla Ciutat de Granollers. A aquesta novetat s’ha sumat el canvi d’ubicació, perquè les danses s’han traslladat a davant de les Termes Romanes, un cop acabada la remodelació de la plaça.

En aquesta ocasió especial, l’Ajuntament s’ha encarregat de contractar la Cobla i de demanar el projecte de d’investigació de les partitures del Ball de Plaça, de la mà de la Facultat de Sant Antoni.

La musicòloga Imma Cuscó i el músic Andreu Brunat, han investigat i recopilat el material existent sobre les diferents versions i variants d’aquesta tan coneguda i tradicional música.  En aquest sentit, han començat comparant les diferents versions trobades i han generat un nou material que permet una fàcil lectura de les partitures de manera que la música pugui ser interpretada en directe, tal i com s’havia fet abans (s’estima que cap a mitjans del segle XX).

Més informació: http://www.caldesdemontbui.cat/actualitat/noticies/el-ball-de-placa-estrena-escenari-i-musica-en-directe.html

Darrera actualització: 21.01.2019 | 12:08