El Consell d’Infants treballa de valent per la millora dels parcs calderins

Dilluns, 19 de març de 2018 a les 14:00

El passat 15 de març va tenir lloc la tercera trobada del Consell d’Infants del curs 2017/2018, que està treballant en l’apadrinament dels principals parcs del municipi

 

 

Els consellers infantils estan treballant a fons en accions per la millora de la via pública en  general i dels principals parcs de Caldes de Montbui, en particular. Cada escola ha apadrinat un parc: El Calderí, el parc del Bugarai; El Farell, el parc de Can Rius; Montbui, el parc de l’Estació i la Pia, el parc de l’Ametller. I cada parc serà el principal àmbit de treball dels joves consellers.

Durant la trobada celebrada el 15 de març van començar per posar en comú les incidències que han observat als parcs públics, i tot seguit les van comunicar a l’Ajuntament. Ho van fer a través de l’APP Incidències a la Via Pública de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, tot i que la sessió va dedicar una estona a fer difusió sobre aquest i altres canals de comunicació entre la ciutadania i l’Ajuntament que poden servir per comunicar incidències i ajudar a la millora de l’espai públic (presencialment, a través del correu caldesm@caldesdemontbui.cat o a través del formulari Queixes, suggeriments i propostes del web www.caldesdemontbui.cat).

Un cop feta aquesta feina, el grup va posar en comú la feina feta a l’entorn del projecte “Apadrina un parc”, que està sent el motor principal del Consell d’Infants 17/18. Així:

  • Escola El Calderí: els alumnes de 6è han treballat la història del parc i han creat un blog on penjaran la informació. Els alumnes de 5è dividits en grups han fet el mapatge col·laboratiu.
  • Escola El Farell: els alumnes de 6è es van dividir en diferents grups i han fet el mapatge col·laboratiu i a la sessió del 15 de març els consellers de 5è van poder participar comunicant les propostes (incidències) a través de l’app juntament amb els consellers de 6è.
  • Escola Montbui: els alumnes de 6è han treballat la història del parc i els de 5è han fet el mapatge col·laboratiu, després els consellers de 5è han anat a les classes de 6è a explicar el mapatge i els de 6è a les classes de 5è a explicar la història del parc.
  • Escola Pia: els alumnes han treballat la història del parc i van anar un dia al parc a observar-lo i a fer una activitat de preguntes relacionades amb la història que havien estudiat. El mapatge l’han fet des de les classes sobre el plànol perquè ja es coneixen molt el parc.

Tot seguit, els consellers hauran de proposar una activitat amb la qual donar a conèixer a la població el parc que cada escola té apadrinat i la feina que estan fent per millorar-lo.

De moment, la propera trobada del Consell d’Infants calderí serà el 26 d’abril.

La Laia i el Reinald s’estrenen com a consellers del CNIAC

La sessió també va ser una oportunitat perquè la Laia i el Reinald expliquessin com els havia anat en la primera trobada de consellers del CNIAC. Els infants van explicar que l’assemblea es divideix en diferents grups o comissions de treball. Els dos s’han apuntat al grup del RRI (Reglament de Règim Intern) que treballa les normes pels integrants del CNIAC. El dia de la sessió també van participar d’altres temes de treball, com l’organització del premi de la Infància o la festa dels Súpers.

El Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC) és un espai de trobada i participació dels infants i els adolescents de Catalunya, on reflexionen, opinen i fan propostes sobre els temes que els afecten. Els infants i adolescents expressen els seus desitjos, demandes, propostes, projectes, retrets o crítiques als polítics per tal de fer un país millor per a tothom. 

Formen part del CNIAC infants i adolescents de Catalunya de 8 a 17 anys. El CNIAC ha de procurar una representació territorial i social àmplia, és a dir, ha de garantir un nombre semblant de nens i nenes, d’infants i adolescents, així com la presència d’infants més vulnerables: discapacitats, minories ètniques, d’origen estranger i protegits per tutela pública, entre altres.

Consellers del curs 2017/2018

Escola

Càrrec

Nom i Cognoms

Escola El Calderí

Representant de 6è

CLAUDIA BONILLA ALVAREZ

Escola El Calderí

Representant de 6è

LAIA MANY MATEU

Escola El Calderí

Representant de 5è

ELSA WALLEN ULLOD

Escola El Calderí

Representant de 5è

ALEIX SANZ SALMERON

Escola El Farell

Representant de 6è B

MON CANELLAS BELTRAN

Escola El Farell

Representant de 6è A

AINA FABREGAT PERSONAT

Escola El Farell

Representant de 5è A

RONNY DANIEL CEVALLOS VALENCIA

Escola El Farell

Representant de 5è B

QUERALT GASPAR LOPEZ

Escola Montbui

Representant de 5è A

CHRISTOPHER CHRISTOPHE

Escola Montbui

Representant de 5è B

GUILLEM MONTERDE MORCHON

Escola Montbui

Representant de 6è A

ANDREU GARCIA TORT

Escola Montbui

Representant de 6è B

REINALD FORNS I GUIMERÀ

Escola Pia

Representant de 5è A

LAIA REIG VILA

Escola Pia

Representant de 5è B

MARC PARCERISA BARBANY

Escola Pia

Representant de 6è A

CLAUDIA MONTERO GONZALEZ

Escola Pia

Representant de 6è B

LAIA FARRÀS COLL

Escola Pia

Representant de 6è C

CLAUDIA DIAZ MARCHENA

Escola Pia

Representant de 5è C

AINA ROSELLÓ BAULENAS

Darrera actualització: 19.03.2018 | 14:30