El fons documental de l’Hospital de Santa Susanna, més accessible

Divendres, 14 de juliol de 2017 a les 08:35

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona han acabat la intervenció arxivística del fons documental de l'Hospital de Santa Susanna dipositat a l'Arxiu Municipal i que reuneix un miler de documents

L’Arxiu Històric Municipal acull el fons de l’Hospital Santa Susanna, un recull de prop de mil documents, entre ells 91 pergamins, crucials per explicar la història d’aquest equipament i la seva influència en el Caldes de Montbui durant els segles que va estar en funcionament (del s. XIV fins mitjans del s. XX).   

L’Arxiu custodia aquest fons des de l’any 2008 amb el compromís de garantir la conservació i l’accessibilitat dels documents als investigadors.

Aquest any, amb el finançament de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament ha tirat endavant la classificació i catalogació de tota la documentació, fet que permet conèixer a fons el contingut, apropar-lo als investigadors i posar en relleu el valor històric d’aquests materials centenaris.

L’Arxiu Històric Municipal, durant els propers mesos, farà diferents accions comunicatives per mostrar fragments del fons a la ciutadania i acostar així aquest material a la població que l’acull.

Altres accions anteriors que cal destacar relacionats amb aquest projecte són les tasques d restauració de pergamins fetes els anys 2014 i 2016, així com les que se seguiran fent durant l’any 2017.

 

La catalogació del fons l’ha presentat en roda de premsa el regidor de Patrimoni, Isidre Pineda, acompanyat de la responsable de l’Arxiu Municipal, Esther Sánchez, la directora de la Fundació Santa Susanna, Assumpció Ros, i el patró de la Fundació Santa Susanna, Joan Badia.

Darrera actualització: 14.07.2017 | 08:35