El Mercat de l’olla i la caldera rep uns 20.000 visitants

Dilluns, 19 de març de 2018 a les 12:00

L’organització supera amb nota el repte d’organitzar el Mercat de l’olla i la caldera amb la plaça de la Font del Lleó en obres i aconsegueix atraure milers de visitants a l’entorn del passeig de la Riera

ÀLBUM DE FOTOGRAFIES

Isidre Pineda, regidor de Turisme i Termalisme (valoracions del Mercat de l'olla i la caldera)

El Mercat de l’olla i la caldera 2018 ha convertit un problema (la plaça de la Font del Lleó en obres) en una oportunitat (la descoberta del passeig de la Riera per a milers de visitants).

Els organitzadors s’enfrontaven a un difícil repte en haver de donar resposta a les expectatives que genera aquesta cita calderina anual sense poder comptar amb l’espai més emblemàtic de Caldes de Montbui: la plaça de la Font del Lleó, un espai que es troba en plena obra de reurbanització. El repte ha estat superat amb èxit i el Mercat s’ha celebrat amb total normalitat i, a més, ha propiciat que milers de visitants trepitgessin per primera vegada el passeig de la Riera.

Això ha estat gràcies a diferents motius: un, que la caldera gegant i les activitats infantils s’han concentrat a la pl. de Can Rius, creant un recorregut lineal des del pont de Romànic fins a la plaça de l’Església; dos, que els ponts del passeig de la Riera han esdevinguts protagonistes fonamentals del Mercat en convertir-se en escenaris d’activitats com el puenting des del pont de Can Rius o l’exhibició de pentinats des el pont Romànic. I encara un tercer, les hores de sol dels dos matins de Mercat han convidat molt als visitants a fer el recorregut pel passeig de la Riera, embolcallats per la muralla medieval, per les façanes de les cases més antigues del municipi i per la natura calderina a peu de la muntanya del Farell.

En total, l’organització calcula que unes 20.000 persones han visitat les paradetes i activitats del Mercat de l’olla i la caldera, s’han repartit 5.000 racions de llegums cuinades amb aigua termal i foc de llenya i el Museu Thermalia ha rebut unes 600 visites. En tots els sentits, ha estat un gran Mercat.

Recordeu que tot just amb el Mercat de l’olla i la caldera comença l’activitat “Se’ns en va l’olla”, en la que els restaurants calderins ofereixen plats inspirats en aquesta cita anual, amb productes de proximitat, i només fins el 25 de març.

L’anada de l’olla: 72 salts des del pont de Can Rius

Una de les activitats del cap de setmana que més expectació ha creat ha estat “L’anada de l’olla 2018”, que era la primera anada de l’olla i que inaugura una nova secció del Mercat de l’olla i la caldera. Enguany consistia en oferir el salt del pont, des del pont de Can Rius. Una vuitantena de valentes i valentes han saltat des de l’emblemàtic pont que uneix el nucli urbà amb el parc de Can Rius. L’organització va cobrir totes les places i fins i tot va afegir alguna persona en llista d’espera.

Els salts des del pont de Can Rius van ser un atractiu per als que hi van participar i per a milers de visitants que, des de la pl. Molí de l’Esclop o des del passeig de la Riera feien d’espectadors i animadors de les desenes de persones que es van penjar d’una corda i van fer el gran salt.

Darrera actualització: 19.03.2018 | 12:14