El Pavelló Municipal d’Esports Bugarai acull una rotllana gegantina de balladors de sardanes

Dilluns, 9 d'abril de 2018 a les 13:00

Uns 150 alumnes assisteixen a la cloenda del programa Ballem sardanes a l’escola, en el què han participat uns 225 infants, i fan una demostració de la sardana Un drac ben panxo

Jordi Solé, alcalde, i Roser Guiteras, regidora d'Educació i Formació Permanent

Diumenge a la tarda el Pavelló Municipal d’Esports Bugarai es va quedar petit per a l’hora d’encabir la rotllana gegantina de balladors de sardanes vinguts de les escoles de primària de Caldes de Montbui, de l’Agrupació Sardanista i de colles de diferents municipis entre altres.

El pavelló acollia una doble celebració: d’una banda, la cloenda del programa Ballem sardanes a l’escola, en el qual hi participen uns 225 infants de 4r i de 5è de primària de les escoles El Calderí, El Farell, Montbui i Pia; d’altra banda, la trobada anual de l’Agrupació Sardanista Calderina, que atrau balladors de diferents poblacions i que celebrava la 20a edició.

La tarda va començar amb una sardana per a tots els assistents, seguida del parlament de l’alcalde, Jordi Solé. L’alcalde i la regidora d’Educació i Formació Permanent, Roser Guiteras, van celebrar que escoles i Agrupació Sardanista hagin aconseguit aquesta massiva resposta i participació, malgrat la desaparició del SardaTic.

Tot seguit van fer el galop d’entrada els infants i, un cop col·locats, van fer la demostració del què havien après amb la ballada de la sardana Un drac ben panxo, de 5 tirades.

En acabar els infants, els va fer la sardana de lluïment de les colles de la trobada sardanista (Cardedeu, Canovelles, Palau-solità i Plegamans, la Garriga, Martorelles, Moià, Les Franqueses i Sant Celoni)  i, tot seguit, s’hi van afegir infants i públic, creant una rotllana gegantina que ocupava tot el pavelló.

Ajuntament i Agrupació Sardanista mantenen viu l’esperit sardanista a les escoles

El programa Ballem sardanes a l’escola és una continuació del SardaTic, en el qual havia participat Caldes de Montbui i que s’ha deixat de fer. Ajuntament, Agrupació i escoles han volgut donar continuïtat a aquesta activitat que té per objectiu fer arribar de manera moderna i lúdica la Sardana i la Cobla als infants. Per tirar endavant el projecte en l’àmbit local els organitzadors han comptat amb la Confederació Sardanista de Catalunya, que ha col·laborat en l’ensenyament de la sardana Un drac ben panxo.

El programa ha comptat amb la participació d’uns 225 infants, 150 dels quals va assistir diumenge a l’acte cloenda.

Darrera actualització: 13.04.2018 | 11:36