El Ple aprova una moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya

Dilluns, 30 d'octubre de 2017 a les 21:00

El Ple celebrat dilluns 30 d’octubre ha aprovat, a proposta d’ERC, SC i CiU, una moció contra l’aplicació de l’article 155 i en suport al Govern de Catalunya i al Parlament

 

 

La moció s’aprova amb els vots a favor d’ERC, SC, PDeCAT i UPC i el vot en contra de PPC.  

 

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS D'ERC, DE SOM CALDES I DE CIU, AL PLE DE L'AJUNTAMENT DE CALDES DE MONTBUI PER ATURAR LA SUSPENSIÓ DE L'AUTONOMIA DE CATALUNYA.

«L’acord entre el Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol i Ciudadanos per a la suspensió de l’autonomia de Catalunya, evidencia que davant d’un problema polític la resposta de l’Estat espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets. Trenta-vuit anys després de recuperar l’autonomia catalana amb l’aprovació de l’Estatut, després de les llargues dècades de dictadura franquista, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d’anul·lació política.

L’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola liquida, de facto, l’autonomia catalana a través d’un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l’Estat espanyol i que s’ha concretat en la seva resposta repressiva a través de la vulneració de drets fonamentals, la censura d’internet i de mitjans de comunicació, la violació del secret postal, les detencions de càrrecs públics, querelles i processos judicials contra el govern, la mesa del parlament i més de 700 alcaldes i alcaldesses, la brutal violència policial exercida contra població pacífica l’1 d’octubre, l’empresonament dels líders de la societat civil, el gran desplegament de forces policials que encara es manté a Catalunya i la intervenció i congelació dels comptes de la Generalitat de Catalunya.

El Govern espanyol i els partits polítics que li donen suport continuen optant per la via de la repressió i la vulneració de drets enlloc d’escoltar el clam del poble i les institucions de Catalunya que en les eleccions del passat 27 de setembre de 2015 van concedir la majoria absoluta del Parlament a les forces independentistes i que el passat 1 d’octubre, en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, van ser novament refermat el mandat democràtic per a la independència de Catalunya.

Per tots aquests motius, els grups municipals d’ERC, de Som Caldes i de CiU proposen al Ple de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, l’adopció dels següents

 

ACORDS

Primer. Reconèixer l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que el passat diumenge 1 d'octubre es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades.

Segon. Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes, fent especial menció a l'ús de la violència per part de la policia espanyola contra una ciutadania totalment pacífica que només volia exercir el seu dret a vot. Lamentem un total de 1.066 ferits.

Tercer. Declarar el delegat del govern espanyol, Enric Millo, ''persona non grata'' a Caldes de Montbui i demanar la seva dimissió.

Quart. Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Cinquè. Manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

Sisè. Comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.»

 

Darrera actualització: 30.10.2017 | 21:11