El Síndic rep 10 consultes durant la visita a Caldes d’aquest abril

Dijous, 19 d'abril de 2018 a les 13:30

Aquest abril Caldes ha rebut una nova visita del Síndic – El Defensor de les persones, per tal de fer atenció presencial a la ciutadania. Durant la visita ha atès 10 consultes

Font: Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges ha rebut un total de 10 visites en el seu desplaçament a Caldes de Montbui del 18 d'abril de 2018. Les persones ateses per l’equip del Síndic a l'espai d'entitats de Les Cases dels Mestres han presentat 4 queixes i han fet 6 consultes. Les problemàtiques plantejades han estat, entre altres, temes relacionats amb consum (telefonia), tributs, urbanisme i serveis socials. Dues  de les quatre queixes  presentades estaven relacionades amb serveis de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Totes les visites ateses, excepte una,  eren de persones veïnes de la població.

El Síndic fa dues visites anuals a la població, tal i com recull el conveni signat amb l’Ajuntament al maig del 2017.

Canals d’atenció ciutadana del Síndic

A  més de les visites a les poblacions, aquests són els canals d’accés al Síndic de Greuges per part de la Ciutadania
a) de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic;
b) per telèfon, trucant al 900 124 124;
c) per correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat;
d) per fax al 933 013 187;
e) pel web www.sindic.cat;
f) lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi;
g) per mitjà dels impresos i sobres de franqueig pagat que estaran a l’abast dels habitants de la població a les dependències municipals.

Des del maig de 2017, l’Ajuntament i el Síndic mantenen un acord  de col·laboració

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, van signar un conveni de col·laboració que té per objectiu garantir els drets de les persones en l’àmbit local, amb la màxima eficiència, experiència i estalvi de la despesa pública, combinant proximitat amb seguretat.

El conveni aporta millores substancials, com ara:

L’Ajuntament rebrà un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades pel Síndic que facin referència al municipi i un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a Caldes de Montbui que s’hagin atès des del Síndic.

El Síndic ofereix la possibilitat d’assistir a un plenari municipal per exposar amb detall l’informe esmentat i debatre’l a partir de les opinions que puguin emetre els diferents grups municipals.

El Síndic ofereix Dues visites anuals, una per semestre, de l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya.

A més, el conveni estableix els mecanismes per donar la màxima celeritat a la tramitació de queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals i el compromís per part de l’Ajuntament de fer la màxima difusió sobre les formes d’accés al Síndic per part de la ciutadania.

Darrera actualització: 19.04.2018 | 13:37