El Síndic rep 10 consultes en la visita d’aquest novembre

Divendres, 23 de novembre de 2018 a les 00:00

Aquest mes de novembre, Caldes ha rebut una nova visita del Síndic – El Defensor de les persones, per tal de fer atenció presencial a la ciutadania. Durant la visita ha atès 10 consultes

Font: Síndic de Greuges

En la seva visita a Caldes de Montbui el passat 13 de novembre, el Síndic de Greuges ha rebut un total de 10 visites. Les persones ateses per l’equip del Síndic a l'espai d'entitats de Les Cases dels Mestres han presentat 9 queixes i han fet 3 consultes. Les problemàtiques plantejades han estat, entre altres, temes relacionats amb consum (telefonia i aigua ) tributs, medi ambient i serveis socials . Quatre de les nou queixes presentades anaven adreçades a l'Ajuntament de Caldes. Totes les visites ateses han estat de persones veïnes de la població.

El Síndic fa dues visites anuals a la població, tal i com recull el conveni signat amb l’Ajuntament al maig del 2017.

Canals d’atenció ciutadana del Síndic

A més de les visites a les poblacions, altres canals d’accés al Síndic de Greuges per part de la Ciutadania són:
a) de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic
b) per telèfon, trucant al 900 124 124
c) per correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat
d) per fax al 933 013 187
e) pel web www.sindic.cat
f) lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi
g) per mitjà dels impresos i sobres de franqueig pagat que estaran a l’abast dels habitants de la població a les dependències municipals

Des del maig de 2017, l’Ajuntament i el Síndic mantenen un acord de col·laboració

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, van signar un conveni de col·laboració que té per objectiu garantir els drets de les persones en l’àmbit local, amb la màxima eficiència, experiència i estalvi de la despesa pública, combinant proximitat amb seguretat.

El conveni aporta millores substancials, com ara:

L’Ajuntament rebrà un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades pel Síndic que facin referència al municipi i un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a Caldes de Montbui que s’hagin atès des del Síndic.

El Síndic ofereix la possibilitat d’assistir a un plenari municipal per exposar amb detall l’informe esmentat i debatre’l a partir de les opinions que puguin emetre els diferents grups municipals.

El Síndic ofereix Dues visites anuals, una per semestre, de l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya.

A més, el conveni estableix els mecanismes per donar la màxima celeritat a la tramitació de queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals i el compromís per part de l’Ajuntament de fer la màxima difusió sobre les formes d’accés al Síndic per part de la ciutadania.


 


 


 

 


 

Darrera actualització: 23.11.2018 | 11:47