El Síndic visita Caldes de Montbui

Dimecres, 25 d'octubre de 2017 a les 09:00

Aquest octubre l’atenció a la ciutadania per part del Síndic – El Defensor de les persones, s’ha ampliat amb una visita a la població, durant la qual s’han atès les queixes i consultes de 10 persones

L’oficina del Síndic de Greuges de Catalunya va visitar la població el 16 d’octubre. Des de Les Cases dels Mestres i amb cita prèvia, el Síndic va atendre de manera presencial 10 persones que van presentar 6 queixes i 4 consultes. Els temes plantejats feien referència a consum (electricitat i telefonia), qüestions tributàries, urbanisme, medi ambient i serveis de l’Ajuntament. Totes les persones ateses, menys una, eren veïnes de Caldes de Montbui.

 A  més de les visites a les poblacions, aquests són els canals d’accés al Síndic de Greuges per part de la Ciutadania
a) de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic;
b) per telèfon, trucant al 900 124 124;
c) per correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat;
d) per fax al 933 013 187;
e) pel web www.sindic.cat;
f) lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi;
g) per mitjà dels impresos i sobres de franqueig pagat que estaran a l’abast dels habitants de la població a les dependències municipals.

 

Des del maig, l’Ajuntament i el Síndic mantenen un acord  de col·laboració

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, van signar un conveni de col·laboració que té per objectiu garantir els drets de les persones en l’àmbit local, amb la màxima eficiència, experiència i estalvi de la despesa pública, combinant proximitat amb seguretat.

El conveni aporta millores substancials, com ara:

L’Ajuntament rebrà un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades pel Síndic que facin referència al municipi i un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a Caldes de Montbui que s’hagin atès des del Síndic.

El Síndic ofereix la possibilitat d’assistir a un plenari municipal per exposar amb detall l’informe esmentat i debatre’l a partir de les opinions que puguin emetre els diferents grups municipals.

El Síndic ofereix Dues visites anuals, una per semestre, de l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya.

A més, el conveni estableix els mecanismes per donar la màxima celeritat a la tramitació de queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals i el compromís per part de l’Ajuntament de fer la màxima difusió sobre les formes d’accés al Síndic per part de la ciutadania.

El conveni restarà vigent fins el 30 de juny de 2019.

Darrera actualització: 25.10.2017 | 09:40