El Vallès Oriental se situa per sota de la mitjana catalana de fets delictius

Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 10:30

Alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental parlen amb el conseller d’Interior sobre la feina conjunta que cal fer a favor d’una comarca encara més segura

Isidre Pineda, alcalde accidental

Divendres 29 de març va tenir lloc una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental a la qual hi va assistir Isidre Pineda en qualitat d’alcalde accidental de Caldes de Montbui. Aquesta sessió va comptar amb la presència del conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, qui va voler compartir amb les autoritats vallesanes intercanvi d’informació i impressions sobre la seguretat a les urbanitzacions. També hi van ser presents el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, i representants de Mossos d’Esquadra i de Policies Locals, entre ells l’inspector en cap de la Policia de Caldes, Manel Ruiz.

Buch va recollir les preocupacions dels alcaldes i alcaldesses sobre robatoris, ocupacions d’habitatges i fets delictius a particulars, i van tractar les característiques especials d’aquest tipus de poblacions disperses que caracteritza el Vallès Oriental i comarques del voltant.

El conseller va explicar a les autoritats presents que el Vallès Oriental registra una mitjana de 51 fets delictius per cada 1.000 habitants, una xifra que el situa per sota de la mitjana catalana (70 fets per cada 1.000 habitants). En llindars similars es troben comarques del voltant (Vallès Oriental, Maresme i altres), fet que fa que aquest territori sigui dels més segurs de Catalunya.

Tanmateix, tant el conseller com la resta d’assistents van coincidir en la necessitat de seguir treballant en una millor coordinació i comunicació entre cossos de seguretat i municipis a favor d’una comunitat el més segura possible.

La sessió extraordinària del Consell, convocada per aprovar el Reglament Orgànic Comarcal, va tenir lloc divendres a la tarda a l’Hotel Augusta Barcelona Vallès.

 

Perfils d’interès

@interiorcat

@ccv_comarcal

@PoliciaCaldesMo

@MiquelBuch

@IsidrePineda

Darrera actualització: 01.04.2019 | 10:32