Els joves calderins posen l’accent en la salut, l’esport i l’oci

Dimecres, 6 de setembre de 2017 a les 14:00

Durant el primer semestre de l’any i amb la participació de joves i persones vinculades a la realitat juvenil s’ha tancat la llista de temes que ocuparan el Pla Jove 2017/2020

L’Ajuntament compta amb un llistat de propostes d’actuació adreçades a millorar la qualitat de vida dels joves al municipi gràcies a la feina de diagnosi i consulta feta durant el primer semestre de l’any i, que va culminar amb la celebració del Fòrum Jove el passat juliol.

La posada en comú de la feina feta ha donat com a resultat una setantena de propostes de diferents àmbits relacionats amb l’acompanyament i la dinamització juvenil. Segons la bateria de propostes de cada àmbit, la matèria que més importa a les persones joves i sobre la qual hi ha més demanda d’implicació per part de l’administració és la salut (prevenció de conductes de risc) i l’esport (foment d’hàbits saludables), seguit de l’àmbit de la cultura i l’oci. Podeu consultar el llistat de propostes al document adjunt.

La proposta de Pla Local de Joventut, que l’Ajuntament preveu aprovar inicialment a finals de setembre, inclourà dos eixos de treball: l’Acompanyament Jove (Formació, Transició-Escola-Treball, Salut, Ocupació i Habitatge) i la Dinamització Jove (Participació, Cultura i Oci i Cohesió Social). Per elaborar-lo es van fer les següents accions:

Una diagnosi basada en els resultats del grups de discussió amb joves d’entitats, joves del Toc i joves del projecte Aire-EC; en les reunions tècniques de professionals implicats en el treball amb la població d’entre 12 i 30 anys i en una enquesta adreçada a persones vinculades a Caldes de Montbui, per residència, per estudi o per treball d’entre 12 i 30 anysi i, en la qual van respondre més de 400 persones.

Una fase de recollida de propostes a través de dues plataformes de debat: el Fòrum Jove, on van participar 70 persones de 13 a 15 anys del Club Jove a l’Escola Montbui i el que es va realitzar a l’Espai Jove, on van participar 20 joves de més de 16 anys.

Darrera actualització: 06.09.2017 | 14:18