Els vestidors del Bugarai, una merescuda atenció a centenars d’esportistes calderins

Dilluns, 4 de març de 2019 a les 10:00

L’Ajuntament tira endavant el projecte de vestidors del Pavelló Bugarai per dotar-lo de màximes condicions de confort, seguretat i privacitat i per atendre els 2.000 usos que rep cada setmana

              Alcalde Jordi Solé

      Regidora d'Esports Núria Carné

El projecte es troba en procés de licitació (la fase del concurs públic per rebre ofertes i escollir l’empresa que  farà l’obra). Aquest procés pot durar entre un i dos mesos aproximadament, per això es preveu que les obres comencin cap a l'abril.

El projecte consisteix en l’ampliació del Pavelló Municipal d’Esports Bugarai a través de la construcció d’un mòdul adossat a la façana sud (davant la zona verda del carrer de M. Aurèlia Campmany) que no afecta l’estructura existent i que dóna resposta a una necessitat d’espai latent. 

Els nous vestidors estaran distribuïts en dos mòduls que ocuparan una superfície total construïda de 465,90m2. El mòdul A té dos vestidors per esportistes i un per a àrbitres i banys adaptats a persones amb mobilitat reduïda. El mòdul B té espais logístics com la consergeria, el magatzem, l’espai per a instal·lacions i dos banys (homes i dones).

L’Ajuntament preveu que la durada de les obres serà de 8 mesos. Els nous vestidors tenen un cost de 359.095,12€.

L’alcalde, Jordi Solé, i la regidora d’Esports, Núria Carné, van presentar el projecte en la roda de premsa celebrada l’1 de març.

 

Futbol Sala i escoles, principals usuaris

El Pavelló situat al barri Bugarai ha passat de 1.000 usos setmanals l’any 2003 a tenir-ne entre 1.600 i 2.000 cada setmana, en l’actualitat. A la utilització durant tot el curs que en fan  l’Escola el Calderí i l’Institut Pic del Vent, s’afegeix el fet que el Club Natació Caldes, entitat usuària en un 85%, ha treballat un projecte de base esportiva que dóna fruits. Actualment disposa d’una secció de futbol sala amb 24 equips que es tradueixen a uns 200 esportistes federats.

Aquest aprofitament de l’espai ha anat creixent també a mesura que s’han anat fent millores en l’estructura construïda l’any 2003 (com la instal·lació d’una cortina divisòria per permetre més d’una activitat alhora o com la renovació del paviment feta l’any 2017).

Tot plegat, dóna lloc a una instal·lació esportiva a la qual la vila està treien el màxim rendiment i en la qual es feia necessària l’adequació dels vestidors actuals, obsolets i insuficients per assistir al volum d’esport que es fa al pavelló.

Prèviament a l’encàrrec d’aquest projecte, el Servei d’Esports de la Diputació de Barcelona aconsellava tirar endavant aquesta obra exposant que l’augment de la pràctica esportiva feia necessària la millora i adequació dels vestidors per ajustar-los a la capacitat necessària; per garantir que l’accés a pista amb calçat net no deteriori la inversió del paviment del 2017; per permetre que equips federats, en cas d’ascens de categoria, puguin competir sense entrebancs de la normativa esportiva (que obliga a tenir accés directe des de vestidors a pista) i per garantir que qualsevol acte, esportiu o no, es pugui fer amb comoditat i garanties de privacitat i seguretat.

 

Darrera actualització: 04.03.2019 | 12:53