Es convoca el grup ciutadà del Pacte per la Mobilitat

Dimarts, 4 de desembre de 2018 a les 00:00

El grup ciutadà de seguiment del Pacte per la Mobilitat Sostenible s’ha convocat pel dilluns 10 de desembre a les 18.30 h, tindrà lloc a les Cases dels Mestres

Amb l’objectiu de millorar la seguretat viària, afavorir les condicions d’accessibilitat per a vianants, fomentar l’ús de transport saludable i transmetre a la ciutadania la necessitat de la mobilitat sostenible i segura, l’Ajuntament treballa en un Pacte per la mobilitat de Caldes de Montbui. Aquest Pacte suposa un compromís de calderins i calderines, ja siguin particulars, empreses o associacions, que vulguin implicar-se en el progrés cap a un model de mobilitat sostenible en un espai públic cada cop més net, segur i confortable i on la qualitat de vida i el dret a una mobilitat ètica estiguin per sobre de tot.

Integrat per entitats, empreses i persones interessades a formar-ne part, i per responsables polítics i tècnics de l'Ajuntament, el Pacte per la mobilitat de Caldes de Montbui va néixer amb l’objectiu de garantir la qualitat de vida i el dret a la mobilitat urbana sostenible, fomentant la seguretat i la integració de col·lectius i administracions entre d’altres.

Les formes de visualització del compromís amb el Pacte per la Mobilitat Sostenible són les adhesions i la participació en el grup ciutadà de seguiment.

Adhesions

El Pacte per la Mobilitat Sostenible de Caldes de Montbui compta amb 76 adhesions entre d’entitats, comerços, escoles o associacions i persones a títol individual. Les persones o entitats adherides al Pacte per la mobilitat es comprometen a acceptar els principis de garantir el dret a la mobilitat, a l’accessibilitat universal, la seguretat, i la integració de tots el col·lectius i administracions, entre d’altres. A més el Pacte genera sinergies implícites de sostenibilitat i garantia de dinamisme econòmic.

Grup ciutadà de seguiment

Per a garantir tots aquests principis, compromisos i objectius, s’ha generat una estructura tècnica municipal i un grup ciutadà de seguiment del Pacte, integrat per una vintena de persones. La primera trobada d’aquest grup de seguiment, que s’ha convocat pel dilluns 10 de desembre a les 18.30 h a l’Aula Taller de les Cases dels Mestres, ha de servir per explicar en quin punt es troba l’Estudi de mobilitat i recollir aportacions per a la campanya d’informació i sensibilització envers la mobilitat sostenible.

Tot i que es tracta d’un grup obert en tot moment a noves incorporacions, a aquesta primera trobada del grup ciutadà de seguiment, a la que hi assistirà el regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat, Jaume Mauri, s’ha convocat a la vintena de persones que en el seu dia es van inscriure al grup ciutadà de seguiment del Pacte, i associacions del municipi

.Les persones interessades en formar-ne part poden presentar-se directament a la trobada del 10 de desembre a les Cases dels Mestres (c/ Gregori Montserrat, 4 de Caldes de Montbui / 18:30 h / Aula Taller).

Per més informació sobre el Pacte de Mobilitat us podeu adreçar.-se al departament de Serveis Territorials de l’Ajuntament enviant un correu electrònic a sterritorials@caldesdemontbui.cat o trucar al telèfon directe 93 862 70 23.


 


 

Darrera actualització: 04.12.2018 | 14:48