​Es posa en marxa la creació de l’Orquestra Municipal

Dilluns, 14 de maig de 2018 a les 13:25

L’Ajuntament, l’Escola Municipal de Música Joan Valls i l’AMPA de l’escola posen en marxa una Orquestra Municipal i conviden a músics de Caldes de Montbui i rodalies a formar-ne part

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni

Montse Pieres i Abel Batlles, directora i cap d'estudis de l'EMM Joan Valls

Miquel Massana, director de l'Orquestra Municipal

Mercè Riera, presidenta de l'AMPA de l'EMM Joan Valls

L’Orquestra Municipal és un projecte de l’Escola Municipal de Música Joan Valls i l’AMPA oberta a músics del municipi i dels voltants. Aquest projectes és una bona sortida per a estudiants, exalumnes i amants de la música de pobles petits que no tenen orquestra.

Els requisits per formar-ne part són tenir un mínim de 1er de Nivell Mitjà i moltes ganes de passar-ho bé. La idea és que sigui una orquestra simfònica, per tant tots els instruments hi són benvinguts. Es preveu que els assajos siguin els dissabtes al matí de forma quinzenal a la sala d’actes de l’Escola de Música.

La direcció de l’orquestra es posarà en mans de Miquel Massana, format en direcció d’Orquestra a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb un Grau Superior de Música d’Interpretació de Piano i Música de Cambra, impartit al Conservatori Superior de Música del Liceu, i amb diversos cursos d’especialització amb professors de primera línia.

El nou director de l’Orquestra Municipal ha estat guardonat amb diversos premis, entre ells el 1r premi en la categoria de Música de Cambra al 17è Concurs Arjau, 3er en l’edició 18 del mateix en la mateixa categoria, i ha estat finalista i Premi del Públic en la categoria de Música de Cambra al 8è Concurs Internacional de Música de les Corts.

Massana, que compta amb experiència en direcció d’orquestra i cobla, aterra a Caldes de Montbui per ajudar en el naixement i creixement d’aquesta nova Orquestra Municipal.

La creació de l’Orquestra ha estat anunciada en roda de premsa amb la presència d’Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni; Montse Pieres i Abel Batlles, directora i cap d’estudis de l’Escola de Música Joan Valls; Miquel Massana, director del projecte, i Mercè Riera, directora de l’AMPA.

El tret de sortida de l’orquestra serà un stage convocat al juliol

Per engegar el projecte, s’ha organitzat un stage del 2 al 7 de juliol, a Caldes mateix, per oferir un primer concert el dia 7. Es preveu que els assajos quinzenals comencin a partir del setembre. El preu per tot el curs d’orquestra serà en un únic pagament de 44€ al formalitzar la inscripció. Enguany qui s’apunti a l’stage abonarà aquesta quota, que li servirà per al curs 2018/2019. Per fer les inscripcions a l’stage clikeu aquí.

Les persones interessades en formar part de l’Orquestra i no puguin fer l’stage es poden adreçar a escolademusica@caldesdemontubi.cat.

Matrícula del curs 2018/2019

En paral·lel, l’Escola Municipal de Música Joan Valls ha anunciat el període de matrícula per a nous alumnes del curs 2018/2019. Enguany serà del 4 al 30 de juny amb una bonificació del 10% si es fa dins d’aquest termini.

Les persones interessades es poden adreçar a la Secretaria del Centre Cívic i Cultural, de dilluns a divendres, de 17 a 20 h. T. 93 865 49 77 · centrecivic@caldesdemontbui.cat · www.emmjoanvalls.cat.


 


 

Darrera actualització: 14.05.2018 | 14:19