Escaldàrium 2018: de la plaça a Les Cremades

Dijous, 15 de febrer de 2018 a les 00:00

El Ball de Diables i l’Ajuntament anuncien que el pàrquing de Les Cremades serà la ubicació alternativa de l’Escaldàrium 2018, que tindrà lloc el 14 de juliol

 

Declaracions de Gemma Casamayor, diretora de l'Escaldàrium 2018, i Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni

La directora de l’Escaldàrium 2018, Gemma Casamayor, va desvetllar ahir la gran incògnita que plantejava el calendari de festes calderines d’enguany: on es farà la 24a edició de La festa del foc i l’aigua, ara que la plaça de la Font del Lleó està en ple projecte de reurbanització.

Ball de Diables, Bombers Voluntaris, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Protecció Civil, directora del Pla d'Autoprotecció i Ajuntament han trobat, després d’una cerca complexa, el millor escenari possible per a l’Escaldàrium 2018: el pàrquing asfaltat de la zona esportiva Les Cremades.

Canviar la gran festa del juliol d’ubicació ha estat un procés carregat de reflexió per la dificultat de trobar un lloc que complís amb tots els requisits que planteja l’esdeveniment més multitudinari i de més ressò nacional i internacional de Caldes de Montbui. L’espai ha de donar garanties de seguretat, amplitud, hidrants per les mànegues, accessos i sortides adequats i molts altres condicionants que ha estat posats sobre la taula al llarg dels darrers mesos, des de que es va saber que les obres de la plaça impedirien definitivament que l’Escaldàrium 2018 es fes al seu lloc habitual.

Serà la primera vegada que la festa surt de la plaça. I ahir es va assegurar també que l’any que ve, coincidint amb els 25 anys de l’Escaldàrium, es tornarà a celebrar en l’espai que la va veure néixer.

El pàrquing de Les Cremades, a més de reunir els requisits imprescindibles per a una festa d’organització complexa, també compta amb altres punts forts a favor, com ara la proximitat del parc de Can Rius, on es faran les activitats paral·leles a la festa (pantalles gegants, food trucks, etc.) i la festa post Escaldàrium (amb actuacions musicals). També, tot tenir la mateixa superfície que la plaça, en ser un espai obert ofereix més espais on es podran col·locar els espectadors que volen situar-se en un segon pla.

Tots els detalls de l’Escaldàrium 2018 seran presentats a la primavera. Ara, un cop decidida la ubicació, Diables i Bombers Voluntaris assumeixen un nou repte: fer l’Escaldàrium de sempre, però lluny de les llambordes, les Termes Romanes i la font termal i, en canvi, al peu de la falda de la muntanya del Farell.

La roda de premsa per presentar la ubicació provisional va anar a càrrec de Gemma Casamayor, directora de l’Escaldàrium; Paula Lance, subdirectora de l’Escaldàrium; Josep Busquets, coordinador de l’Escaldàrium, i Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni.

Darrera actualització: 15.02.2018 | 12:59