Flaustaff participa en un Festival Europeu a Polònia

Dilluns, 8 d'abril de 2019 a les 00:00

El grup calderí Flaustaff ha viatjat aquest cap de setmana a Polònia on ha participat al Festival Europeu d’Orquestres de Flautes travesseres de la ciutat de Poznan

Font: Flaustaff

El grup calderí Flaustaff, conjunt de flautes travesseres, ha presentat el seu espectacle Revisitant Vivaldi al Festival Europeu d’Orquestres de Flautes travesseres que s’ha celebrat a la ciutat polonesa de Poznan, la cinquena més gran del país.

El Festival Europeu d’Orquestres de Flautes travesseres ha programat la actuació de quinze orquestres d’arreu d’Europa: Noruega, Turquia, Portugal, Israel, França, Suècia, Alemanya, Anglaterra, Polònia i Flaustaff de Caldes de Montbui. El concert de l’ensemble calderina, projecte emparat pedagògicament per l’Escola de Música Joan Valls de Caldes de Montbui, va tenir lloc dissabte 6 d’abril i va omplir l’aforament de la sala de concerts, despertant un gran interès per la singularitat de la seva proposta, donat que la resta d’orquestres varen plantejar un concert dins dels cànons de la ortodòxia.

L’actuació de Flaustaff es presenta amb músics en moviment transitant per l’escenari mentre toquen, actors interactuant amb els músics i, també, construint un univers comú als músics mentre ells interpreten, apareixent, també, acrobàcies, dança i elements teatrals.

Revisitant Vivaldi és una recreació músico-visual de l’obra de Vivaldi després de llegir els sonets en els quals l’autor de Les quatre estacions es basa per la composició dels famosos concerts. Després de la lectura dels mateixos, es genera un procés creatiu que els ha dut fins a l’explotació dels límits que vinculen els poemes amb la música i que han generat un espai creatiu de moviment i dansa. De la mateixa manera, situen l’acte de creació davant de la realitat del món social que els ha tocat viure, posicionant la seva creació a la reflexió sobre el món actual.

 

 

Darrera actualització: 09.04.2019 | 11:52