Flaustaff rep un premi als European Flute Choirs Days, de Niça

Dimarts, 20 de març de 2018 a les 08:00

La formació de vent Flaustaff, de l’Escola Municipal de Música Joan Valls, rep un segon premi en l’apartat de concurs d’European Flute Choirs Days, celebrat a Niça aquest març

El grup estable format per entre 10 i 15 flautistes, que actua com una orquestra i que ja fa 18 anys que existeix, és un projecte de l’Escola Municipal de Música pensat perquè els estudiants puguin seguir vinculats a la pràctica musical un cop acaba el seu pas pel centre.

A principis de març, Flaustaff va participar als European Flute Choirs Days (Dies Europeus de les Orquestres de Flautes), que tenen lloc a la ciutat francesa de Niça. Aquest esdeveniment dedica dos dies a activitats sobre la música de cambra amb flautes, entre tallers, concerts i un concurs d’orquestres.

Flaustaff va concursar amb dues obres: La Primavera, de Vivaldi, i un quintet de William Presser, amb forma i estil molt diferent a les composicions de Vivaldi. Flaustaff va ser l'únic grup en el qual els seus membres toquen i actuen alhora, la qual cosa els obliga a saber de memòria les partitures. L’excel·lent actuació i l’esforç afegit dels músics els va valer un segon premi en el concurs, tot i ser un grup d’intèrprets amateurs i competir en un esdeveniment d’abast europeu.

Els calderins recordaran aquesta actuació perquè la versió de La Primavera de Vivaldi que van tocar a Niça és la mateixa que Flaustaff va interpretar a Caldes de Montbui el passat Nadal.

 

Darrera actualització: 20.03.2018 | 08:26