Formació per a l’obtenció del Certificat d’Acollida

Divendres, 9 de març de 2018 a les 13:40

L’Ajuntament imparteix la 4a edició del Mòdul C de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic per a persones arribades d’altres països, necessari per obtenir el Certificat d’Acollida

La formació, que ha tingut lloc del 5 al 9 de març, i que té una durada de 15 hores, s’emmarca dins del Servei de Primera Acollida i és complementa amb els mòduls de llengua i de coneixements laborals. Un cop superats aquests tres mòduls, els participants reben el Certificat d’Acollida.

En la formació han participat 15 alumnes de Colòmbia, Veneçuela, Argentina, Hondures, Uruguai i Armènia. Entre ells, hi ha diversos sol·licitants de protecció internacional.

Aquest Mòdul C, que s’ha fet per quarta vegada a Caldes de Montbui, inclou sessions de temàtica diversa impartides per tècnics municipals especialistes de cadascun dels temes. Han participat, entre altres, professionals de la Policia Local i del Museu Thermalia.

Les sessions del mòdul han consistit en oferir informació als participants sobre els trets fonamentals, geogràfics, històrics, socials i lingüístics; habitatge, serveis socials, salut i educació; associacionisme i participació ciutadana; i medi ambient i salut pública. També s’han fet visites guiades al Museu Delger i a Thermalia i un circuit termal per la vila.

El Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones arribades d’altres països que ofereix l’Ajuntament de Caldes de Montbui i la Generalitat de Catalunya. El servei inclou tres mòduls formatius:

-      Mòdul A (Llengua): per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.

-      Mòdul B (Coneixements laborals): informació sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.

-      Mòdul C (Societat catalana): coneixements del municipi i els serveis de l’entorn més proper amb una durada mínima de 15 hores .

Darrera actualització: 09.03.2018 | 14:21

Imatges

Fotografia formació policia Fotografia visita Museu Delger Fotografia sessió