Homenatge a les llibertats des de la plaça de Lluís Companys

Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 13:20

Una obra de l’artista Ferran Vives s’instal·la a la rotonda de Lluís Companys, en resposta a un acord del Ple de l’Ajuntament per posar en aquest espai una obra d’art en homenatge a les llibertats

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni

Núria Carné, regidora de Comunicació i Informació Ciutadana

Ferran Vives, artista

El divendres 30 de novembre s’ha col·locat a la plaça de Lluís Companys el conjunt escultòric de l’artista Ferran Vives (Granollers, 1985) que simbolitza el posicionament de Caldes de Montbui a favor del respecte, el foment i la defensa de les llibertats i els drets fonamentals de les persones.

Aquesta projecte s’ha fet en resposta a una moció aprovada pel Ple de l’Ajuntament l’octubre de l’any 2015.

El projecte té per objectiu afegir a aquesta cruïlla de l’entrada est de Caldes de Montbui un element que representi l’esperit democràtic, compromès, plural i inclusiu de la ciutadania calderina.

Segons explica l’artista “el projecte escultòric és una al·legoria a les llibertats fona­mentals de les persones i una representació volumètrica ideolò­gica sobre tots aquells drets que els éssers humans haurien de tenir i promoure en una societat civilitzada i plural”. L’obra està formada per vuit figures de ferro de 2 metres d’alçada amb formes de siluetes humanes que s’han instal·lat a la rotonda aquest novembre.

Les figures representen l’acció de llibertat utilitzant el positiu i el negatiu resultant del tall de les siluetes i són una al·lusió a l’acció que han fet aquestes peces per alliberar-se de la superfície rígida de la qual sorgeixen.

El projecte ha estat presentat aquest matí per Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni, i Núria Carné, regidora de Comunicació i Informació Ciutadana, acompanyats de Ferran Vives i d’altres membres del consistori de Caldes de Montbui.

La selecció de l’obra

Per fer la selecció de l’obra l’Ajuntament va fer peticions de projectes a una desena d’artistes de proximitat, vinculats d’una manera o altra a Caldes de Montbui i el seu entorn més proper.

Tot seguit va convocar un grup de deliberació integrat pels regidors de Cultura i Patrimoni i de Comunicació i Informació Ciutadana, portaveus de la resta de grups municipals, la directora del Museu Thermalia, la tècnica de Turisme, el cap d’àrea de Serveis Territorials, la directora del Taller d’Art Municipal, el cap d’àrea de Serveis Personals i altres tècnics municipals i les entitats que formen part de la plataforma Caldes per les llibertats.

Aquest grup de deliberació va ser l’encarregat de seleccionar l’obra guanyadora.

Darrera actualització: 30.11.2018 | 13:37

Imatges

Dues de les vuit peces que acull la plaça