Infants i lectura, la combinació d’èxit

Divendres, 3 de maig de 2019 a les 13:50

Clou la cinquena edició del LECXIT, en la que han participat 32 mentors i 36 infants, amb un acte ple de demostracions dels avenços fets i d’agraïment a tots els agents que fan possible aquest programa

Si una imatge val més que mil paraules, aquest és el cas de la fotografia de la fi de l’acte de cloenda del LECXIT, que explica a un cop d’ull què és aquest programa: al capdavant, assegurant el futur dels infants, veieu a la majoria dels mentors; a darrera, fent possible el projecte amb el seu suport, trobareu les administracions i els centres escolars; al centre, acompanyats, atesos i blindats contra el fracàs escolar, els infants.

Aquest és l’esperit del projecte LECXIT, lectura i èxit, que contribueix a l’èxit escolar incidint en la importància d’una correcta comprensió lectora i que a Caldes de Montbui se celebra des de fa 5 anys. En aquesta ocasió han participat 32 mentors i 36 infants i ha comptat, de nou, amb el suport de les quatre escoles (El Calderí, El Farell, Escola Pia i Montbui), dels dos instituts (Pic del Vent i Manolo Hugué), de la Biblioteca, de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i del Servei Educatiu del Vallès Oriental de la Generalitat de Catalunya.

A l’acte van assistir els regidors Roser Guiteras (Educació i Formació Permanent) i Isidre Pineda (Cultura i Patrimoni) i Josep Vila, assessor LIC del Servei Educatiu del Vallès Oriental IV. També hi van ser presents els equips directius dels centres escolars, representants de les AMPAs, i alumnes de l’Escola de Música, que van introduir l’acte amb un breu concert de piano.

Durant l’acte es van repartir agraïments i diplomes als participants i es van traslladar les valoracions dels protagonistes, organitzadors i famílies. Segons aquestes, Caldes de Montbui aposta per la continuïtat del LECXIT de manera unànime, i en alguns casos es demana també més voluntariat i més hores de suport a la lectura.

·         Contacte: Punt de Voluntariat: participacio@caldesdemontbui.cat - 93 862 70 24

·         Fotografies de l’acte: https://photos.app.goo.gl/bZjHzYL9JgaUdDcf9

·         Vídeo de fotografies del programa (de Mercè Jorba): https://youtu.be/znviZ49D7mk

Lectura i èxit

El programa LECXIT té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada.

Darrera actualització: 03.05.2019 | 13:56