IV Gran Dictat de l’Oficina de Català i les escoles

Dimecres, 6 de juny de 2018 a les 12:30

Dijous 7 de juny, els infants de 5è de primària de totes les escoles de Caldes de Montbui participen al IV Gran Dictat que organitza l’Oficina de Català i que està dedicat al lèxic de natació

 

Aquest acte, obert a tota la població, serà a Les Cases dels Mestres, a les 10 h. Aquest cop, i per segon any, el concurs girarà a l’entorn del lèxic de natació del vocabulari  De cap a l'aiguaLèxic de natacióNedem en català! que va elaborar El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT l’any 2016.

Al Gran Dictat hi participen els més de 200 alumnes de 5è de primària de totes les escoles de la vila. Un cop repartits els vocabularis, els alumnes practiquen el lèxic amb diferents activitats que ha creat l'Oficina de Català de Caldes, juntament amb les escoles. A partir d'aquestes activitats cada escola selecciona els quatre alumnes que participen en el concurs Gran Dictat, que conté proves extretes d'El gran dictat de TV3.

Com cada any, competiran 16 alumnes repartits en quatre equips, cada equip amb un membre de cada un dels centres escolars (El Calderí, El Farell, Montbui i Pia).

Aquest serà el quart Gran Dictat calderí. El primer i el segon, celebrats els anys 2015 i 2016, van estar dedicats al lèxic de futbol sala Cinc contra cinc. I el tercer i el quart, celebrats els anys 2017 i 2018, han estat dedicats al lèxic de natació De cap a l'aigua. Lèxic de natació. Nedem en català!

Perquè la natació

El 17 de novembre de 2016 es va presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el Club Natació Caldes, el lèxic de natació De cap a l'aigua. Lèxic de natació. Nedem en català!

El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT van elaborar aquesta publicació amb l'objectiu de difondre el vocabulari bàsic que s'utilitza en l'aprenentatge i la pràctica esportiva de la natació. Es tracta del segon lèxic esportiu d'una col·lecció, encetada fa dos anys amb el lèxic de futbol sala, que respon a la voluntat d'elaborar periòdicament reculls de vocabulari de la pràctica no competitiva de diversos esports.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 12:33