Joves solidàries expliquen la seva estada de voluntariat

Dijous, 22 de novembre de 2018 a les 00:00

Joves que han participat en activitats de voluntariat aquest 2018 expliquen la seva experiència a la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans

Marta Cijes, Núria Membrilla, Angi Solé i Anna Pla són algunes de les persones joves que han participat com a voluntàries aquest 2018 en projectes de cooperació que van explicar la seva estada solidària davant la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans que es va reunir aquest dilluns.

La Marta Cijes va participar, juntament amb la Ibón Selva, en activitats de lleure per a nens i nenes de 5 a 12 anys a la població de Bonconto, departament de Velingara, regió de Kolda al Senegal. La seva estada va tenir lloc del 3 al 18 de juliol de 2018.

La Núria Membrilla i l’Angi Solé van exposar la seva experiència del 15 de juny al 14 d’agost del 2018 a la població de Mexicali, Mèxic. La seva participació va ser a través de la Fundació Educació Solidària on es duen a terme colònies d’estiu, anomenades Cachi Veranos pels infants i joves de la població.

Finalment, l’Anna Pla va exposar la seva estada a l’escola Sam Sama del Senegal durant 21 dies on va realitzar activitats d’estiu per a nens i nenes d’entorns desafavorits amb l’objectiu de generar espais d’educació en el lleure.

Altres joves que no van assisitir a la Taula de Cooperació, però que també han fet estades solidàries aquest any són la Mari Txell Garriga I la Irina Heredia que han fet la seva estada a l’escola del barri Sam Sam de les afores de Dakar, al Senegal i l’Arnau Baulenas que fins el 15 de desembre d’aquest any és al país centreamericà de El Salvador on treballa per millorar la situació de les persones privades de llibertat.

Tret de la de l’Arnau Baulenas, totes les estades solidàries, dotades amb 500€ cadascuna, s’emmarquen en l’àmbit de l’educació en el lleure.

L’Arnau Baulenas, que va explicar la seva experiència el passat mes de juliol, en l’anterior trobada de la Taula de Cooperació, ha participat en diverses ocasions en estades com a cooperant oferint el seu assessorament com advocat expert en drets humans al Salvador, un país on la població conviu amb la violència i la vulneració de drets continuades.

També d’un país, en aquest cas d’Amèrica del Sud, on la vulneració dels drets humans està a l’ordre del dia prové una persona refugiada que ara viu a Caldes i que va assistir a la Taula de Cooperació d’aquest dilluns per explicar la seva història: com va marxar del seus país i els motius que el van portar a prendre aquesta decisió.

50000€ per a tres projectes solidaris

A la trobada de dilluns també es va donar a conèixer la distribució dels imports corresponents als 50000€ assignats als 3 projectes i que ha estat de la següent manera:

L’entitat Amics dels Infants del Marroc (IMA) pel projecte de Casablanca (Marroc) Aïn Sebaâ. Acompanyament de mares solteres i llurs infants, i inserció sociolaboral, ha rebut 6230€. Aquest és un projecte de continuïtat de l’anterior convocatòria que ajuda els infants nascuts fora del matrimoni i les seves mares ja que són la població vulnerable més exposada a la discriminació, l’exclusió, la violència i l’explotació.

Caldes Solidària pel projecte Centre Catalunya-Mampatim al poble Mampatim, de la regió de Kolda, al Senegal que te per objectiu el desenvolupament humà i econòmic de la població del sector Fouladou de Mampatim i municipis veïns mitjançant la promoció dels joves, ha rebut 33020€.

Per últim Rotary Caldes de Montbui Cingles de Bertí pel projecte WASH (Water, Sanitation and Hygiene) a l’Escola Tabingwa Schoool Luuka District, Uganda que proposa l’execució d’un programa de formació, sensibilització i corresponsabilització sobre la importància de l’aigua a la comunitat i a l’escola, ha rebut 10750€.

Caldes continua formant part del projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

Finalment, el regidor de Cooperació va explicar a la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans la continuïtat de Caldes en el projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans” promoguda per diversos Ajuntaments, el Fons Català de cooperació al desenvolupament (FCCD), i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat que tindrà lloc el proper mes d’abril (de l’1 al 8 d’abril de 2019) i on l’Ajuntament de Caldes de Montbui hi participarà per segon any. Un dels principals objectius del projecte, que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans al conjunt de la ciutadania, és sensibilitzar a les persones més joves amb un treball a l’aula amb enfocament d’educació en drets humans basat en una metodologia participativa i vivencial. Es busca evidenciar i conscienciar a la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la tasca quotidiana.


 


 

Darrera actualització: 22.11.2018 | 13:10