Kër Caldes, “Can Caldes” a Senegal, una mostra més de cooperació i solidaritat de Caldes de Montbui

Dimecres, 10 de gener de 2018 a les 00:00

La residència d’estudiants de l’Escola agrícola de Karang permetrà ampliar l’allotjament de més alumnes i en millors condicions gràcies a la solidaritat de l’Ajuntament de Caldes i Caldes Solidària. Més informació: http://caldessolidaria.entitatsdecaldes.cat/

Gràcies al treball conjunt entre l’Ajuntament de Caldes, Caldes Solidària, i les aportacions d’altres entitats municipals o ONGs, la residència d’estudiants de granja escola de Karang, a Senegal, ja està en funcionament des del 15 de desembre.

El projecte dóna resposta a la modernització i actualització de les activitats de suport a la formació i a la inserció laboral de joves en medi rural, que es porten a terme a la Granja Escola de la població de Karang del Departament de Foundiougne, al Senegal.

 

Després de 10 anys en funcionament, calia replantejar-se quin i com era l’ensenyament en aquest centre, i és per això que es va prendre la decisió que una de les principals necessitats era la construcció d’una residència d’estudiants per poder allotjar als alumnes que venen de més lluny i poder augmentar la capacitat per a aquest projecte de formació.

Què és i perquè «Kër Caldes»

La residència d’estudiants «Kër Caldes», està inclòs dins el projecte de granja escola de Karang, a Senegal. Aquesta iniciativa fa més de 10 anys que es porta a terme des de Caldes Solidari, i que compta amb subvenció directa de l’Ajuntament. Caldes Solidària, és una entitat local de Caldes de Montbui, que des de 1991 ha donat suport a diferents calderins que treballen en països del Sud amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament humà. Caldes Solidària no és responsable dels projectes desenvolupats, la seva funció es donar suport tècnic a les organitzacions responsables, ajudar-los a trobar finançament, finançar parcialment amb els seus recursos propis i explicar a la població de Caldes de Montbui el treball desenvolupat. És per tot això, que com a entitat local, de cooperació i desenvolupament, l’ajuntament de Caldes de Montbui hi dóna el màxim suport.

En aquest cas concret, el projecte és a Senegal, en l’àmbit d’educació-formació, en suport a Association Education Solidaire (AES) i s’ha sol·licitat amb el suport de la Fundació Educació Solidària (FES), entitat responsable del projecte a Catalunya.

«Kër Caldes» és una de les activitats del projecte que compta amb especial contribució de Caldes de Montbui (ajuntament i Caldes Solidària), d’aquí el seu nom, que traduït vindria a ser «Can Caldes».

Ara, cal seguir treballant per altres fites com accions de preinserció laboral, participant en un explotació agrícola que alhora serveixi per al sosteniment autònom de la Granja Escola.
Tot plegat implica també la inversió en infraestructures actualitzades i adaptades a les necessites de les activitats que es volen portar a terme, tant a nivell formatiu, com en l’àmbit productiu, per tal d’avançar cap a la modernització i la diversificació de les produccions que s’hi realitzen.

«Kër Caldes» és una petita empremta i record de la cooperació entre Caldes i Senegal. Caldes Solidària però treballa en diferents àmbits, tant locals com internacionals, per a la cooperació i el foment del desenvolupament i des de l’ajuntament, es dóna sempre el màxim suport.

Darrera actualització: 10.01.2018 | 12:18