La nova plaça de la Font del Lleó acull milers de visites durant la Fira de Nadal

Dilluns, 3 de desembre de 2018 a les 14:00

Satisfacció de paradistes i visitants per la 33a Fira de Nadal que ha servit 10.000 racions de brou entre les prop de 30.000 persones que han passat per Caldes aquest cap de setmana

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni, Turisme i Termalisme

Els carrers del nucli antic que configuren l’itinerari de la Fira han estat plens de gom a gom tant dissabte com diumenge. Aquesta és una novetat respecte a edicions anteriors ja que normalment el dia més fort de visitants és diumenge, però aquest any el dissabte ha destacat també per la gran afluència de persones que han vingut a gaudir de la primera edició de la fira després de la remodelació de la plaça de la Font del Lleó.

L’olla fumejant sobre el foc de llenya just davant les termes, i les cues de persones esperant un got de brou calent ha estat una de les imatges principals d’aquesta nova edició de la fira que ha consolidat un itinerari lineal que travessa el nucli antic des de la plaça de l’Església fins el pont Romànic, combinant les parades comercials amb les de les entitats, que aprofiten la fira per donar-se visibilitat, i amb els espais d’activitats i tallers més adreçats a la mainada que, a més, podien recorre la fira amb un trenet.

Pel que fa a l’afluència de visitants es compleix amb escreix la previsió, i es reparteixen uns 3200 litres de brou i uns gairebé 1.000 quilos de carn d’olla entre carn (500 Kg) i verdura i llegum durant els dos dies, el que ha suposat, en racions, uns 10000 gots de brou i unes 2000 racions de carn d’olla, el que suposa un 15% més que l’any passat.

D’acord amb aquestes xifres i amb la imatge de ple constant que oferien els escenaris de la fira, l’organització estima que s’ha superat el nombre de visitants, 30.000, que recull l’estudi d’impacte econòmic fet per l’edició de l’any 2016.

El nou escenari de la Fira en la recent estrenada plaça de la Font del lleó ha estat molt ben rebut pels ciutadans i visitants. Paradistes, organitzadors de tallers i d’espectacles infantils, també afirmen que la 33a edició ha estat un èxit, amb una valoració molt satisfactòria.

Thermalia – Oficina de Turisme i l’Ajuntament de Caldes agraeixen la seva aportació als centenars de persones i desenes d’entitats que han fet possible aquesta nova edició de la Fira de Nadal i a les desenes de milers de visitants, vinguts de Caldes i d’arreu de Catalunya, la seva confiança en aquesta convocatòria anual.

 

Darrera actualització: 03.12.2018 | 14:53