La tercera edició de la Beca de recerca històrica local anirà dedicada a la premsa calderina

Dijous, 31 de maig de 2018 a les 12:50

L’Ajuntament convoca per tercer any la Beca de recerca històrica local. Enguany el tema de la investigació serà la premsa calderina

A l'audio podeu escoltar tota la roda de premsa de la Beca de recerca històrica local 2018 al programa Infoservei de Ràdio Caldes, a càrrec de Miriam Viaplana, directora de la ràdio municipal; Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni; Esther Sánchez, arxivera municipal, i Anna Monleón, directora del Museu Thermalia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui convoca la beca de recerca històrica local 2018-2019 amb termini de l’1 al 30 de juny. Enguany es tracta d’una beca per l’estudi de la premsa calderina i el comissariat d’una exposició sobre aquest tema al Museu Thermalia l’any 2019.
Aprofitant el tema de la beca, la presentació de la nova beca de recerca històrica s’ha fet a les instal·lacions de Ràdio Caldes. Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni, Esther Sánchez, arxivera municipal, i Anna Monleón,directora del Museu Thermalia, han estat els encarregats de donar a conèixer els aspectes que engloba la beca de recerca històrica acompanyats de Miriam Viaplana, directora de la ràdio municipal.
Aquesta beca està adreçada a persones que acreditin disposar d’un grau, màster o llicenciatura de la branca d’humanitats o ciències socials, o que n’estiguin cursant l’últim any; i que acreditin el coneixement de la llengua catalana. La beca està dotada amb 1.750€, dels quals 1.000€ s’abonarien al 2018 i la resta al 2019.
Iniciatives com aquesta suposen que historiadors emergents tinguin l’oportunitat de donar forma visual a la seva recerca històrica amb l’assessorament del museu Thermalia, i  alhora comissionar la seva exposició.
El Jurat estarà compost pels membres de la Comissió de Patrimoni del Consell Municipal de la Cultura de Caldes de Montbui, el regidor responsable Cultura i Patrimoni, la directora de l’Arxiu Municipal, el guanyador de la beca de recerca de l’edició anterior i, si s’escau, persones proposades per la Comissió amb reconegut coneixement sobre la temàtica de l’exposició.
El termini per la presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals desde l’endemà de la  publicació al tauler i al web de l’Ajuntament. De l’1 al 30 de juny de 2018.
Les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (plaça de la Font del Lleó, 11) acompanyades de la documentació que s’especifica a les bases.
Per qualsevol consulta cal adreçar-se a l’Arxiu Municipal i/o l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. 
Antecedents
Aquesta és la tercera convocatòria d’una beca per a joves historiadors que ja ha propiciat dues recerques de gran interès per a la ciutadania calderina: la primera sobre La Pedrera (de Raquel Castellà, convocada l’any 2014) i la segona sobre la Torre Marimon (de Marc Soler, convocada l’any 2016). Els dos treballs d’investigació van culminar amb exposicions al Museu Thermalia construïdes per divulgar els resultats del treball fet pels dos historiadors. 

 

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:09