La Xarxa Local d'Escola Nova 21 celebra el primer any

Dimarts, 8 de maig de 2018 a les 09:00

La Xarxa Local d'Escola Nova 21 que dinamitza l'Ajuntament de Caldes de Montbui continua la seva activitat aquest curs 2017/2018 i celebra el seu primer any des de la seva constitució

A l'abril va tenir lloc la sisena trobada de la Xarxa Local d'Escola Nova 21 Vallès Oriental Oest, la quarta d'aquest curs, a l'Institut El Vern de Lliçà de Vall.

La trobada va reservar un espai per a la celebració del primer any de funcionament de la Xarxa i l'expressió de desitjos en el camí que es té per davant. El balanç d'aquest primer any de programa ha estat positiu ja que s'ha fet molta feina i esforços i s'han posat les bases d'aquest procés de canvi i de transformació educativa.

Aquesta nova cita va comptar amb la presència dels regidors d'Educació de Caldes de Montbui, de Lliçà de Vall i de Parets del Vallès, Roser Guiteras, Ricart Querol i Miquel J. Pérez, que van felicitar els centres per la feina feta i els van animar a continuar endavant en aquest camí.

La propera cita està prevista pel dia 6 de juny a l'Institut La Sínia de Parets del Vallès. 

Els objectius d'aquesta sisena trobada van ser que els centres educatius:

  1. Adquireixin sentit d'urgència per crear la visió del seu centre educatiu.

  2. Nodreixin el procés de creació de la visió del seu centre i tanquin la planificació del procés de creació de la seva visió.

  3. Coneguin les característiques i estructura principal de la rúbrica de canvi

  4. Rebin feedback sobre l'Espiral d'Indagació que està plantejant l'equip impulsor al seu centre.

  5. Reflexionin sobre les accions a les que com a centre estan dedicant temps i ho hagin relacionat amb les seves prioritats de centre.

  6. Coneguin la proposta d'accions que l'equip impulsor pot emprendre dins del centre educatiu després de la trobada.

Durant la jornada, l'Institut El Vern va presentar el seu projecte AVANCEM que té com a objectiu la millora de la competència lingüística i comunicativa a partir d'un model d'ensenyament plurilingüe i de tractament integral de les llengües.

La presentació va córrer a càrrec de 8 nois/es de 1r a 4t d'ESO que van explicar de primera mà els diferents projectes comunicatius que han portat a terme dins d'aquest projecte:

  • 1r d'ESO: Mira com llesco, vídeo explicant la seva experiència sobre una esquiada.

  • 2n d'ESO: Mou-te per Granollers, creació d’itineraris i informació sobre visitar Granollers.

  • 3r d'ESO: Joves i mobilitat, treball sobre la mobilitat, amb xerrades, realització d'una visita a Barcelona i elaboració d'un vídeo/anunci gràfic sobre la convivència dels diferents medis de transport i els vianants per presentar al concurs del RACC.

  • 4t d'ESO: Audioguia sortida "La ruta de l'exili", realització d'una audioguia explicativa adreçada als alumnes que l'any vinent faran 4t d'ESO i visitaran Argeles i la Maternitat d'Elna.

Antecedents

Escola Nova 21 proposa una transformació del sistema educatiu per tal que s’actualitzi, adoptant plenament un propòsit dirigit a desenvolupar competències per a la vida en el nostre context històric i unes pràctiques d’aprenentatge fonamentades en el coneixement existent de com les persones aprenem. L’objectiu final és que tot infant, independentment del seu context i condicions, pugui gaudir en qualsevol centre del Servei Educatiu de Catalunya d’experiències d’aprenentatge empoderadores i rellevants que li permetin desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat, sentit i benestar. Aquest horitzó comú d’actualització es concreta en el que s’ha anomenat “marc d’escola avançada”, una referència que possibilita molts models i projectes diferents però que tenen en comú quatre eixos interconnectats i interdependents: un propòsit educatiu que doni resposta als reptes actuals, unes pràctiques basades en el coneixement existent, i una avaluació i organització al servei de l'aprenentatge. Per això, es proposa el "marc d'escola avançada", que agrupa quatre eixos que en el seu conjunt descriuen l'horitzó comú pels centres educatius compromesos amb la transformació educativa.” https://www.escolanova21.cat/


 


 

Darrera actualització: 09.05.2018 | 10:14