L’Ajuntament compra 5 habitatges per a ús social

Divendres, 23 de novembre de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament de Caldes de Montbui compra 5 habitatges destinats a lloguer social amb una inversió de 427.817,09 €. L’Oficina d’Habitatge i Acció Social s’encarreguen de les assignacions

Roda de premsa alcalde Jordi Solé, regidora Pilar Aznar i regidor Isidre Pineda

Al llarg d’aquest any 2018 l’Ajuntament de Caldes ha adquirit 5 habitatges que es destinaran a lloguer social, en els quals ha invertit 427.817,09 €. Dues de les propietats ja tenen feta l’escriptura, un dels habitatges està adjudicat i l’altre està en procés d’adjudicació. Les altres tres estan pendents d’escripturar i d’adjudicar.

La regidoria d’Acció Social i l’Oficina d’Habitatge s’encarreguen de l’assignació del lloguer social d’aquesta noves propietats en base als requisits establerts dins els Criteris d’adjudicació dels habitatges de propietat municipal per a lloguer social aprovats per l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

A aquests cinc habitatges se suma un altre que l’Ajuntament va posar a disposició de lloguer social ara fa dos anys.

El govern ha pogut formalitzar la compra dels cinc habitatges en l’exercici de l’anomenat dret de tanteig i retracte, que regula la Generalitat de Catalunya a través del Decret Llei 1/2015, de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització dels habitatges provinents de processos d’execució hipotecària.

Un cop la Generalitat ha resolt exercir el dret de tanteig en benefici de l’Ajuntament, aquest executa les compres dels habitatges que compleixen amb els següents requisits: el preu de venda és inferior al 80% del mòdul establert per al règim especial d’Habitatges de Protecció Oficial (HPO) i la superfície de l’habitatge no és inferior a 45 m2 ni superior a 120 m2 .

Segons la llei, la transmissió dels habitatges adquirits en un procés d’execució hipotecària o mitjançant la compensació o el pagament del deute amb garantia hipotecària que estiguin situats en àrees de demanda residencial forta i acreditada i que hagin estat adquirits després de l’entrada en vigor de la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l’habitatge, està subjecta al dret de tanteig i retracte de l’Administració de la Generalitat.

De cara al proper any l’Ajuntament té la voluntat d’adquirir nous habitatges i ha iniciat el procés per a la construcció de 20 habitatges de promoció municipal destinats a lloguer social situats a al polígon d’actuació del Molí d’en Ral.

Aquestes dades han estat avui exposades en roda de premsa a càrrec de l’alcalde, Jordi Solé, i la regidora d’Acció Social, Pilar Aznar.

 

Darrera actualització: 23.11.2018 | 13:45

Imatges

RdP Habitatge RdP Habitatge